Asiakaskokemusvideo

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa kokemuksensa yrityksestä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle vakuuttavampi kuin pelkkä mustavalkoinen tekstilainaus verkkosivustolla.

Pyydä tarjous

Mikä on asiakaskokemusvideo?

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa omakohtaisen kokemuksensa yhteistyöstä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle luotettavampi ja vakuuttavampi kuin pelkkä tekstilainaus verkkosivustolla. Katsoja pystyy myös samaistumaan videolla näkyvään henkilöön helpommin kuin pelkkään tekstiin tai kuviin.

Samaistuttavuus videon kokemuksiin voimistaa asiakkaan luottamusta: “Jos he ovat ratkaisseet vastaavan ongelman aiemmin, niin mikseivät he onnistuisi ratkaisemaan sitä myös meiltä?”.

Teimme Tussitaikurit Oy:lle asiakaskokemusvideoita. Tällä videolla Tussitaikureiden asiakas, Jätevesiliike Vestelli Oy:n toimitusjohtaja Joona Linna, kertoo kokemuksiaan Tussitaikureiden kanssa työskentelystä.

Tyypillisesti asiakaskokemusvideolla tyytyväinen asiakas jakaa kokemuksensa yhteistyöstä. Näin on tehty esimerkiksi tällä videolla, jolla asiakkaamme myyntijohtaja Mika-Petteri Kuro, Helmee Imaging, jakaa ajatuksiaan kanssamme työskentelystä.

Mitä asiakaskokemusvideolla voidaan kertoa?

Asiakaskokemusvideot voivat kertoa esimerkiksi tuotteen tai palvelun käyttökokemuksesta, tai sillä saaduista tuloksista. Kokemusvideo voi kulkea myös dokumenttielokuvan omaisesti asiakkaan matkassa aina projektin aloituksesta sen loppuun.

Useimmiten asiakaskokemusvideolla käydään läpi se, millainen kokemus yhteistyö yrityksen kanssa oli, millaisia tuloksia se toi ja miten asiakkaan elämä tai työ on muuttunut yhteistyön myötä.

Videossa voidaan haastattelun lisäksi kuvata todellisia tilanteita tai havainnollistaa vaikeita asioita animaation avulla.

Todelliset ja samaistuttavien ihmisten jakamat kokemukset kasvattavat päivä päivältä suosiotaan. Asiakaskokemusvideot ovat sitä parhaimmillaan, minkä takia niitä käytetään markkinoinnissa moniin tarkoituksiin. Niillä voidaan esimerkiksi vahvistaa brändiä, kasvattaa luottamusta ja edistää myyntiä kaatamalla ostamisen esteitä.

Asiakaskokemusvideo voi olla myös rohkeasti erilainen

Asiakaskokemusvideon ei tarvitse aina olla perinteinen. Esimerkiksi kunnat ja kaupungit sekä erilaiset hankkeet ovat hyödyntäneet varsin laajasti videoita, joissa asiakkaat, monessa tapauksessa asiakkaat tai yrityksen työntekijät, kertovat vapaasti kokemuksistaan esimerkiksi työskentelystä tai alueella asumisesta.

Tällaisia asiakaskokemusvideoita voidaan hyödyntää esimerkiksi somemarkkinoinnissa, osana brändinrakennusta, elinvoimahankkeita tai muuta viestintää. Usein ihmisten aidot kertomukset  ja tunteet kertovat enemmän kuin esimerkiksi kirjoitettu kuvaus aiheesta.

Business Tampereen asiakaskokemusvideoilla kansainväliset osaajat jakavat kokemuksiaan Tampereella työskentelystä, asumisesta ja elämisestä. Tällä videolla lasinpuhaltaja Dylan Katz jakaa näkemyksensä taiteellisesta työskentelystä.

Esimerkkejä asiakaskokemusvideoista

Tässä muutamia asiakkaillemme tekemiä asiakaskokemusvideoita. Kaikki videomme toteutetaan käyttäen hallittua viestin kiteytysprosessia. Jokaisella videollamme on myös 100% tyytyväisyystakuu.

Helmee Imagingin myyntijohtaja kertoo kokemuksistaan Videotiiviseen kanssa työskentelystä
Carlos Soares, AGCO Corporation, kertoo kokemuksistaan suomalaisesta työkulttuurista Business Tampereen asiakaskokemusvideolla
Esin Guldogan, HUAWEI Technologies, jakaa kokemuksiaan Suomessa työskentelystä Business Tampereen kokemusvideolla
Ilaria Tucci kertoo kokemuksistaan Tampereella kouluttautumisesta ja asumisesta Business Tampereen kokemusvideoilla
Lasinpuhaltaja Dylan Katz kertoo taiteellisesta työstään Business Tampereen videolla
Vestellin toimitusjohtaja Joona Linna kertoo kokemuksistaan piirrosvideoiden tekemisestä Tussitaikureiden asiakaskokemusvideolla

Haluatko hyödyntää asiakaskokemuksia?

Katsotaan yhdessä, miten teillä voisi hyödyntää asiakaskokemusvideoita. Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi