Asiakaskokemusvideo

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa kokemuksensa yrityksestä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle vakuuttavampi kuin pelkkä mustavalkoinen tekstilainaus verkkosivustolla.

Pyydä tarjous

Mikä on asiakaskokemusvideo?

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa omakohtaisen kokemuksensa yhteistyöstä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle luotettavampi ja vakuuttavampi kuin pelkkä tekstilainaus verkkosivustolla. Katsoja pystyy myös samaistumaan videolla näkyvään henkilöön helpommin kuin pelkkään tekstiin tai kuviin.

Asiakaskokemusvideo tukee kaikkia kolmea asiaa, joita asiakas puntaroi ennen ostopäätöstä:

  1. Onko tämän organisaation kanssa miellyttävää tehdä yhteistyötä? Onko  organisaatio luotettava?
  2. Onko organisaatio onnistunut ratkaisemaan saman ongelman, jonka kanssa itse painin, joltain toiselta taholta?
  3. Kykenevätkö ratkaisemaan myös minun ongelmani?

Samaistuttavuus videon kokemuksiin voimistaa asiakkaan luottamusta: “Jos he ovat ratkaisseet vastaavan ongelman aiemmin, niin mikseivät he onnistuisi ratkaisemaan sitä myös meiltä?”.

Tyypillisesti asiakaskokemusvideolla tyytyväinen asiakas jakaa kokemuksensa yhteistyöstä. Kuten muutkin videot, myös asiakaskokemusvideo voidaan suunnitella organisaation ulkoasuun sopivaksi. Näin on tehty esimerkiksi tällä videolla, jolla asiakkaamme myyntijohtaja Mika-Petteri Kuro, Helmee Imaging, jakaa ajatuksiaan kanssamme työskentelystä.

Business Tampereen asiakaskokemusvideoilla kansainväliset osaajat jakavat kokemuksiaan Tampereella työskentelystä, asumisesta ja elämisestä. Tällä videolla lasinpuhaltaja Dylan Katz jakaa näkemyksensä taiteellisesta työskentelystä.

Mitä asiakaskokemusvideolla voidaan kertoa?

Asiakaskokemusvideot voivat kertoa esimerkiksi tuotteen tai palvelun käyttökokemuksesta, tai sillä saaduista tuloksista. Kokemusvideo voi kulkea myös dokumenttielokuvan omaisesti asiakkaan matkassa aina projektin aloituksesta sen loppuun.

Useimmiten asiakaskokemusvideolla käydään läpi se, millainen kokemus yhteistyö yrityksen kanssa oli, millaisia tuloksia se toi ja miten asiakkaan elämä tai työ on muuttunut yhteistyön myötä.

Videossa voidaan haastattelun lisäksi kuvata todellisia tilanteita tai havainnollistaa vaikeita asioita animaation avulla.

Todelliset ja samaistuttavien ihmisten jakamat kokemukset kasvattavat päivä päivältä suosiotaan. Asiakaskokemusvideot ovat sitä parhaimmillaan, minkä takia niitä käytetään markkinoinnissa moniin tarkoituksiin. Niillä voidaan esimerkiksi vahvistaa brändiä, kasvattaa luottamusta ja edistää myyntiä kaatamalla ostamisen esteitä.

Referenssivideoita

Tässä muutamia asiakkaillemme tekemiä asiakaskokemusvideoita. Kaikki videomme toteutetaan käyttäen hallittua viestin kiteytysprosessia. Jokaisella videollamme on myös 100% tyytyväisyystakuu.

Helmee Imagingin myyntijohtaja kertoo kokemuksistaan Videotiiviseen kanssa työskentelystä
Carlos Soares, AGCO Corporation, kertoo kokemuksistaan suomalaisesta työkulttuurista Business Tampereen asiakaskokemusvideolla
Esin Guldogan, HUAWEI Technologies, jakaa kokemuksiaan Suomessa työskentelystä Business Tampereen kokemusvideolla
Ilaria Tucci kertoo kokemuksistaan Tampereella kouluttautumisesta ja asumisesta Business Tampereen kokemusvideoilla
Lasinpuhaltaja Dylan Katz kertoo taiteellisesta työstään Business Tampereen videolla

Haluatko hyödyntää asiakaskokemuksia?

Katsotaan yhdessä, miten teillä voisi hyödyntää asiakaskokemusvideoita. Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi