Asiakaskokemusvideo

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa kokemuksensa yrityksestä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle vakuuttavampi kuin pelkkä mustavalkoinen tekstilainaus verkkosivustolla.

Pyydä tarjous

Mikä on asiakaskokemusvideo?

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa omakohtaisen kokemuksensa yrityksestä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle luotettavampi ja vakuuttavampi kuin pelkkä mustavalkoinen tekstilainaus verkkosivustolla. Katsoja pystyy myös samaistumaan videolla näkyvään henkilöön helpommin kuin pelkkään tekstiin tai kuviin.

Asiakaskokemusvideo tukee kaikkia kolmea asiaa, joita asiakas puntaroi ennen ostopäätöstä:

  1. Onko yrityksen kanssa miellyttävä tehdä yhteistyötä? Onko yritys luotettava?
  2. Onko yritys onnistunut ratkaisemaan saman ongelman, jonka kanssa itse painin, joltain toiselta taholta?
  3. Kykeneekö yritys ratkaisemaan myös minun ongelmani?

Samaistuttavuus videon kokemuksiin voimistaa asiakkaan luottamusta yritystä kohtaan: “Jos he ovat ratkaisseet vastaavan ongelman aiemmin, niin mikseivät he onnistuisi ratkaisemaan sitä myös meiltä?”.

asiakaskokemusvideo

Mitä asiakaskokemusvideolla käydään läpi?

Asiakaskokemusvideot voivat kertoa tuotteen / palvelun käyttökokemuksesta, sillä saaduista tuloksista tai dokumenttielokuvan omaisesti asiakkaan matkasta aina projektin aloituksesta sen loppuun. Parhaimmillaan asiakaskokemusvideolla käydään läpi se, millainen kokemus yhteistyö yrityksen kanssa oli, millaisia tuloksia se toi ja miten asiakkaan elämä tai työ on muuttunut yhteistyön myötä.

Videossa voidaan haastattelun lisäksi kuvata todellisia tilanteita tai havainnollistaa vaikeita asioita animaation avulla.

Todelliset ja samaistuttavien ihmisten jakamat kokemukset kasvattavat päivä päivältä suosiotaan. Asiakaskokemusvideot ovat sitä parhaimmillaan, minkä takia niitä käytetään markkinoinnissa moniin tarkoituksiin. Niillä voidaan esimerkiksi vahvistaa brändiä, kasvattaa luottamusta ja edistää myyntiä kaatamalla ostamisen esteitä.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi