Julkinen viestintä

Selitysvideo on erinomainen työkalu julkiseen viestintään. Se on kustannustehokas ja pitkäikäinen investointi ja selitysvideota voidaan hyödyntää monipuolisesti kaikissa kanavissa.

Tyypillisimmin julkiseen viestintään tarkoitettuja selitysvideoita levitetään sosiaalisessa mediassa tai suoraan katsojille esimerkiksi sähköpostikirjeessä. Niitä voidaan hyödyntää myös osana jaettavia materiaaleja, koulutuksia tai tapahtumia. Selitysvideon avulla esität asiasi tiiviissä paketissa niin henkilöstölle, päättäjille kuin kansalaisille.

Pyydä tarjous

STUK viestii radonista selitysvideoilla

Säteilyturvakeskus STUK viestii radonin mittauksesta ja radonkorjauksista huumoripitoisten Oivallusvideoidemme avulla. Radonmittaus on esimerkki tyypillisestä julkishallinnon tai viranomaisen viestintähaasteesta. Aihe huolestuttaa kansalaisia ja vaikka tietoa on saatavilla, ei siihen välttämättä uskalleta aina perehtyä. Selitysvideo tarjoaa helpon väylän tutustua aiheeseen.

Vaikuta selitysvideolla

Monet julkishallinnon organisaatiot ja viranomaiset ovat viime vuosina ottaneet selitysvideot yhdeksi viestinnän työkaluksi. Niitä käytetään esimerkiksi tiedottamiseen ja keskustelun herättämiseen.

Julkiset toimijat ovat viestineet selitysvideoilla esimerkiksi palveluista, ajankohtaisista asioista, kansallisista hankkeista ja niiden vaikutuksista sekä tavoitteistaan kansalaisille. Selitysvideoita on myös hyödynnetty myös esimerkiksi osana henkilöstön koulutusta ja hyvien käytäntöjen jalkauttamiseen kentälle.

Selitysvideot sopivat hyvin saavutettaviksi. Selitysvideon selventävästä luonteesta johtuen monelle tekstityksellä tuettu selitysvideo on jo itsessään saavutettavuutta parantava osa palvelua, jonka lisäksi se on osaavissa käsissä tehtävissä vastaamaan aina AAA-tason saavutettavuustasolle asti.

Voit tutustua tarkemmin erilaisiin saavutettavuusvaihtoehtoihin täällä.

Vaikeasta helposti lähestyttäväksi

Julkinen viestintä on usein haasteellista. Käsiteltävä asia voi olla voimakkaasti tunteita herättävä, palvelu yleisesti mielletty vaikeaksi tai käsillä voi olla suuri muutos. Yhteiskunnan tarjoamat palvelut, etuudet ja lainsäädäntö ovat myös haasteellisia viestittäviä esimerkiksi aiheen laajuuden tai sen ymmärtämiseen tarvittavien pohjatietojen puutteen takia. Selitysvideo tarjoaa ratkaisuja kaikkiin näistä.

Selitysvideo auttaa kiteyttämään julkista viestintää. Se kertoo olennaisen muutamassa minuutissa ja toimii hyvin myös heille, joille tekstin lukeminen tai sen omaksuminen on vaikeaa. Selitysvideon avulla asioista voidaan myös tehdä helpommin lähestyttäviä ja lieventää katsojan mahdollista negatiivista tunnereaktiota, saaden hänet keskittymään paremmin käsiteltävään asiaan. Selitysvideon avulla voidaan myös taustoittaa ja avata käsiteltävän ilmiön syytä sekä mahdollisia ratkaisuja samaistuttavasti.

Kiinnostuitko selitysvideoiden käyttämisestä julkiseen viestintään?

Keskustellaan tarkemmin!

Autamme mielellämme julkiseen viestintään tarkoitettujen videoiden tilaamisessa ja hankintojen suunnittelussa. Konsultointimme on maksutonta eikä sido mihinkään!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi  ELY-keskus opastaa kotouttamisessa videosarjan avulla

  ELY-keskus hyödyntää Kotona Suomessa -hankkeessa tehtyä piirrosvideosarjaa osana kotouttamiseen liittyvää koulutussisältöään. Kotouttaminen.fi sivustolta löytyvä verkkokurssi ja selitysvideot antavat hyvän tietopohjan kotouttamistyötä tekeville. Videot on upotettu kurssimateriaaliin. 

  Selitysvideo välittää hyödyllistä tietoa

  Selitysvideo mahdollistaa ytimekkään viestinnän ja tiedon levittämisen esimerkiksi somen tai toimijan verkkosivujen kautta. Esimerkiksi kansalaisia koskevien säädösten, etuuksien tai palveluiden avaaminen toimii hyvin selitysvideolla. Selitysvideoita on hyödynnetty myös erilaisten kokeilujen tuloksista, hallituksen kärkihankkeiden toiminnasta ja viranomaistoiminnan muutoksista kertomiseen.

  Useamman selitysvideon sarjat ovat erinomaisia työkaluja esimerkiksi asiakkaiden tai oman henkilöstön opastamiseen. Selitysvideoiden avulla jo muutaman videon sarjalla voidaan kertoa varsin syvällisesti ja mieleenpainuvasti käsiteltävästä asiasta.

  Voit tutustua tarkemmin videosarjoihin täällä.

  Miksi valita meidät?

  Toimiva video syntyy aiheen asiantuntijoiden, siis sinun ja kollegoidesi, sekä oivalluttavan videoviestinnän asiantuntijoiden yhteistyössä.

  Kokeneet, eri alojen korkeakoulutetut tekijämme auttavat työstämään viestistä ymmärrettävän ja valitsemaan oikeat kerronnan keinot siten, että viesti tulee kuulluksi. Tekijämme tulevat useista eri taustoista aina liiketoiminnasta tutkimukseen ja järjestöelämän kiemuroista taiteelliseen työhön. Kun sinun tietosi ja meidän osaamisemme yhdistetään hallitussa, havainnollistavaan videoviestintään suunnitellussa prosessissa, saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

  Teemme kaikki videomme hyödyntäen useiden vuosien aikana kehitettyjä toimivia Selitysvideo- ja Oivallusvideo-prosesseja. Tekemisen tapamme on aina avoin ja harkittu. Hallitun, tunnetusti toimivan prosessimme ansiosta videon hankinta on asiakkaallemme riskitöntä. Annamme siten kaikille videoillemme aidon tyytyväisyystakuun.

  Muutamia muita julkiseen viestintään tekemistämme selitysvideoista

  Tarvitsetko selitysvideoita julkiseen viestintään?

  Pyydä tarjous täyttämällä oheinen lomake tai soita suoraan meille!

  Oletko hankkimassa selitysvideota viestintääsi? Jätä meille tarjouspyyntö oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

  Tarjoamme selitysvideoita kahdessa eri laajuudessa:

  Selitysvideo on tavallinen selitysvideo, joka sopii tavalliseen viestintään. Tekemisen tapa on ketterä ja suoraviivainen, johtaen nopeasti valmiiseen videoon. Selitysvideo on mahdollista saada myös pikatuotantona.

  Oivallusvideo® on erikoistason selitysvideo, joka on suunniteltu vaativan viestinnän tarpeisiin. Prosessi sisältää fasilitoituja työpajoja ja useita vaiheita, joissa videon viestiä testataan erilaisin luonnoksin sekä koeyleisön avulla. Oivallusvideoissa moniammatillinen ja korkeakoulutettu tiimi työstää videosi viestiä kanssasi. Oivallusvideo on ratkaisusi erityisesti silloin, kun viestintäsi ei saa epäonnistua.

  Voit valita jo tarjouspyynnössä kumpi vaihtoehdoistamme sopisi tarkoituksessi parhaiten. Jos et ole varma, autamme oikean vaihtoehdon valinnassa.

  Soita Mikolle 
  +358 41 317 4977

  Soita Jonille
  +358 400 775 785

  Jätä tarjouspyyntö