Koulutusvideo

Koulutusvideo kertoo oivalluttavasti esimerkiksi ilmiöistä, toimintatavoista tai tutkimuksen tuloksista. Niitä hyödynnetään laajasti aina henkilöstön koulutuksesta tieteen popularisointiin ja sidosryhmäviestintään. Koulutusvideoita tehdään usein muutaman videon sarja saman aiheen ympäriltä.

Pyydä tarjous

Mikä on koulutusvideo?

Koulutusvideo tukee oppimistilannetta tai on itsessään kokonaisvaltainen koulutusmateriaali. Koulutusvideon tarkoituksena on, että katsoja oivaltaa tai oppii jotain uutta. Se toimii opetusvälineenä erityisesti silloin, kun viestittävä asia on monimutkainen tai siinä on useita erilaisia ulottuvuuksia, joiden suhteita halutaan havainnollistaa visuaalisesti. Opetusvideolla voi hahmottaa asioiden syy-seuraussuhteita, suhdetta suurempiin kokonaisuuksiin tai muita, jopa äärimmäisen abstrakteja logiikoita. Se sopii myös toimintatapojen opettamiseen.

Miten koulutusvideoita käytetään?

Koulutusvideo toimii niin lähiopetustilanteessa kuin etäopetuksessa muun opetusmateriaalin tukena. Koulutusvideot rakennetaan usein siten että videota voidaan katsoa osissa keskustelun tukena, tai että sen rinnalla halutaan näyttää tai havainnollistaa muita asioita, esimerkiksi näyttää miten jokin laite tai tekniikka toimii käytännössä.

Koulutusvideo voidaan toteuttaa myös itsenäiseksi materiaaliksi esimerkiksi verkkokurssin oppimateriaaliksi. Koulutusvideo korvaa diaesitykset ja muut perinteiset itseopiskelumateriaalit sitoen yhteen esimerkiksi asiantuntijan kertomuksen, visuaaliset havainnemateriaalit materiaalit ja muista opetusmetodeista poiketen myös syventävän, aihetta avaavan animaation. Tällaisella koulutusvideolla voidaan myös perehdyttää laajempia kohderyhmiä esimerkiksi ymmärtämään jonkin hankkeen merkitystä tai opastaa uuden teknologian käyttöön.

Miksi valita meidät koulutusvideon tekijäksi?

Koulutusvideo avaa katsojallesi jotakin erityistä, jonka kertominen ymmärrettävästi muilla keinoilla olisi hankalaa. Tässä onnistuminen vaatii videon tekijältä kokemusta oivalluttavasta videoviestinnästä. Meillä on  kyky tehdä monimutkaisesta yksinkertaista.

Onnistunut opetusvideo syntyy osaavien tekijöiden ja aiheen asiantuntijoiden, siis sinun ja kollegoidesi, sekä oivalluttavan videoviestinnän asiantuntijoiden tiiviissä yhteistyössä. Kokeneet, eri alojen korkeakoulutetut tekijämme auttavat työstämään viestistä ymmärrettävän. He tulevat useista eri taustoista aina liiketoiminnasta tutkimukseen ja järjestöelämän kiemuroista taiteelliseen työhön. Kun sinun tietosi ja meidän osaamisemme yhdistetään hallitussa, havainnollistavaan videoviestintään suunnitellussa prosessissa, löydämme yhdessä viestisi todellisen ytimen.

Teemme kaikki videomme hyödyntäen useiden vuosien aikana kehitettyä, havainnollistavaan videoviestintään suunniteltua prosessia. Prosessi on asiakkaalle avoin eikä kuormita asiakastamme turhaan. Hallitun, tunnetusti toimivan prosessimme ansiosta videon hankinta on asiakkaallemme riskitöntä, sillä annamme kaikille videoillemme täyden 100% tyytyväisyystakuun.

Heräsikö kysymyksiä?

Jätä sähköpostisi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Useiden videoiden sarjat

Koulutustarpeisiin tehtäviä videoita tehdään usein useampien videoiden sarjana. Näin teimme myös Pirkanmaan ELY-keskuksen luotsaaman hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvan Clean Soil Finland – Maaperä kuntoon! -hankkeen videoiden kanssa. Maaperakuntoon.fi-sivusto tarjoaa tietoa pilaantuneen maaperän kunnostamisesta maanomistajille, konsulteille ja muille toimijoille. Hankkeelle tehtiin useita asiantuntijavideota maaperän kunnostuksesta. Videoita hyödynnetään tiedotuksessa, koulutuksessa, innovaatioiden levittämisessä ja yhteistyössä korkeakoulujen kanssa.

Globaali haaste ja pilaantuneiden maa-alueiden kokeiluhanke

Pilaantuneiden maa-alueiden tutkimus- ja kunnostusohjelma

Hämeenlinnan pohjavesialueiden tutkimukset

Pilaantuneen pohjaveden in-situ-kunnostus Kurikassa

Passiivinäytteenotto pilaantuneiden pohjavesialueiden tutkimisessa

Maaperän suojelu ja uusi PIMA-strategia

Pilaantuneen pohjaveden in-situ–kunnostus Kouvolassa

Pilaantuneen maaperän ja pohjaveden In situ -kunnostus Ylöjärvellä

Muutamia muita koulutusvideoitamme

Tässä muutamia koulutukseen ja opetukseen tekemistämme julkisista videoista. Tässä myös mielenkiintoinen knoppitieto: Noin puolet koulutusvideoista tilataan organisaation sisäiseen viestintään, erityisesti henkilöstön koulutukseen.

Pirkanmaan ELY ja Maaperakuntoon.fi jakavat maaperän kunnostuksen uusia käytäntöjä koulutusvideosarjalla.
Veronmaksajan Taloustaito kouluttaa lukijoitaan fiksumpaan talouteen piirrosvideoita hyödyntämällä.
Miten Peda.net-oppimisalusta auttaa opiskelussa? Katso se piirrosvideolta.
Ilmarinen ja Barona kouluttavat työnantajia työuran tukemiseen suunniteltuun Sopiva Työ -palveluun videolla.
Koulutuksen tutkimuslaitos esitteli tutkimuksen olennaisimmat tulokset vesivärein tehdyllä videolla
Finnvera auttaa piirrosvideon avulla ymmärtämään vientikaupan rahoitusta.

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme koulutusvideoiden tilaamisessa ja hankintojen suunnittelussa. Konsultointimme on maksutonta eikä sido mihinkään! Pistäppä viestiä!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi