Saavutettava video

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta edellyttää, että julkisen viestinnän tai julkisella rahalla toteutettujan videoiden tulee olla saavutettavia.

Teimme saavutettavien videoiden hankkimisen yksinkertaiseksi. Voit nyt tilata videon käyttötarkoituksen mukaisella A, AA tai AAA -tason saavutettavuuspaketilla tai muuntaa vanhan videosi saavutettavaksi.

Mistä saavutettavuudessa on kyse?

Yhdenvertaisuutta edistävä laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja EU-direktiivi saavutettavuudesta velvoittaa julkishallinnon verkko- ja mobiilipalveluiden olevan kenen tahansa käytettävissä ja ymmärrettävissä, vaikka käyttäjä olisi sokea tai kuuro.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tarjolla oleva sisältö tulee olla tarjolla sellaisissa muodoissa, että sisällön voi ymmärtää mahdollisesta rajoitteesta huolimatta. Tämä vaatimus koskee myös videoita.

Saavutettavuusvaatimus koskee esimerkiksi kaikkia virastoja, kuntia, kouluja, sekä esimerkiksi vesi- ja energiahuoltoa, liikennettä ja postia sekä tahoja, jotka saavat julkista rahoitusta verkkoviestintään.

Saavutettavuus on myös yrityksille hyvä tapa parantaa viestintäänsä, sillä jopa 20-25% suomalaisista hyötyy saavutettavasta materiaalista.

Lue lisää saavutettavuudesta Aluehallintoviraston ohjeista (saavutettavuusvaatimukset.fi)
Kuvassa on tietokone, jossa hahmo viittoo. Hahmon ympärillä on puhekuplia.

Kuluttajaliitto viestii digihuijauksista myös viittomakielellä

Kuluttajaliitto ja Suvanto ry kouluttavat koulutusvideollamme ihmisiä tunnistamaan digihuijauksia välttääkseen huijatuksi tulemisen ja toimimaan oikein siinä tilanteessa, jos kaikesta huolimatta tulee huijatuksi. Videosta on tehty lisäksi viittomakielinen versio. AAA-tasoon sisältyvä viittomakielinen versio videosta voidaan toteuttaa aiemmin tehdylle videolle myös jälkikäteen.

Teet kanssamme saavutettavat videot helposti

Kuvituskuvassa on henkilö, jonka vieressä on korostekuva korvasta ja kuulolaitteesta

Hyvin tehty selitysvideo on itsessään ymmärtämistä ja oivaltamista tukeva video. Selitysvideo suunnitellaan kertomaan halutusta asiasta mahdollisimman selkeästi ja siten, että katsoja ymmärtää varmasti olennaisen.

Hyvä saavutettavuus on luontainen jatkumo ymmärrettävyyteen pyrkivälle selitysvideolle. Olemme siksi tehneet saavutettavuusvaatimusten noudattamisen asiakkaillemme helpoksi. Valitset vain tarvittavan saavutettavuustason A, AA tai AAA ja tilaat videon.

Korkeakoulutetut ja kokeneet asiantuntijamme pitävät huolen, että videostasi tulee saavutettavuusvaatimusten mukainen. Kaikki videolle tarvittava tehdään yhdessä asiakkaidemme kiittelemän prosessin puitteissa.

Pyydä tarjous saavutettavasta selitysvideosta

Riittää, että valitset käyttöösi sopivan saavutettavuustason

Olemme paketoineet valmiiksi kolme saavutettavuuspakettia, jotka noudattavat säännösten tasoja A, AA ja AAA. A-taso on minimitaso, joka täyttää vaatimukset. AA- ja AAA-tasoja käyttämällä varmistetaan, että materiaali on saavutettava mahdollisimman monelle. Mikä taso sopii teidän käyttöönne? Autamme sopivan tason valinnassa.

TASO A
Kysy hintaa
Saavutettavuuden taso A on matalin saavutettavuustaso ja myös vähimmäisvaatimus.
Parhaiden käytäntöjen mukainen selitysvideo?
Tekstitykset?
Videon tekstivastine?
Lisäoptio: Kuvaan poltettu tekstitys (Open Captions)?
Pyydä tarjous
TASO AA
Kysy hintaa
Saavutettavuuden taso AA on hyvä perustaso. Vähimmäisvaatimuksia parempi, mutta ei parasta mahdollista saavutettavuutta.
Parhaiden käytäntöjen mukainen selitysvideo?
Tekstitykset?
Videon tekstivastine?
Pidennetty kuvailutulkkaus?
Lisäoptio: Kuvaan poltettu tekstitys (Open Captions)?
Pyydä tarjous
TASO AAA
Kysy hintaa
Saavutettavuuden taso AAA on korkein saavutettavuustaso
Parhaiden käytäntöjen mukainen selitysvideo?
Tekstitykset?
Videon tekstivastine?
Pidennetty kuvailutulkkaus?
Viittomakielinen tulkkaus?
Lisäoptio: Kuvaan poltettu tekstitys (Open Captions)?
Pyydä tarjous

Tarvitsetko saavutettavan videon?

Keskustellaan tarkemmin!

Autamme mielellämme saavutettavien videoiden tilaamisessa ja hankintojen suunnittelussa. Konsultointimme on maksutonta eikä sido mihinkään!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi  Vanhustyön keskusliitto viestii toiminnastaan saavutettavasti selitysvideoilla

  Vanhustyön keskusliitto viestii Ystäväpiiri-toiminnastaan selitysvideoiden avulla. Videoihin on tehty jälkikäteen A-tason saavutettavuusversiot, joka kattaa laajennetut tekstitykset ja tekstivastineen videolle.

  Voit katsoa esimerkkinä Ystäväpiiri auttaa yksinäisiä -videon ja lukea siihen tehdyn videon tekstivastineen.

  Video katsotaan saavutettavilla tekstityksillä klikkaamalla CC-painikkeesta ja valitsemalla tekstitykseksi Suomi CC. Laajennetuissa tekstityksissä ääniraidan yksityiskohdat kirjoitetaan auki tekstityksiin, kuten tässä esimerkissä taustalla kuuluva musiikki.

  Ohesta voit lukea videon tekstivastineen. Se on vastine aikasidonnaiselle medialle (videolle), joka sisältää videon äänellä ja kuvalla kerrotun informaation tekstimuodossa.

  A-tason saavutettavuusversio on helppo ja edullinen tapa tehdä videoista saavutettavia. Tekstitystiedoston avulla saavutettava tekstitys lisätään alkuperäiseen videoon ja tekstivastine lisätään videon yhteyteen verkkosivuille esimerkiksi erillisellä linkillä.

  Tekstivastine videolle
  Ystäväpiiri-ryhmä auttaa yksinäisiä

  Parrakas, silmälasipäinen iäkkäämpi mies vihreässä paidassa vaikuttaa mietteliäältä.

  Alku aina hankalaa, sanovat. Se ei helpota iän myötä.

  Miehen edessä on ovi, jossa on lappu: Tervetuloa Ystäväpiiri-ryhmään.

  Yksinäisenä uuteen ryhmään meneminen oli kova paikka, se jännitti. Mutta Ystäväpiiri-ryhmässä ohjaajat auttoivat alkuun.

  Ovi avautuu, ja oven takana on vastassa kaksi hymyilevää Ystäväpiiri-ryhmän ohjaajaa.

  Mies istuu pöydässä noin kymmenhenkisen ryhmän kanssa. Ryhmäläiset juovat pullakahveja ja keskustelevat yhdessä. Ohjaajat ovat mukana

  Sitten sen huomasi, että kaikki ryhmässä ovat aitoja ihmisiä, samassa tilanteessa. Jutellessa tutustuttiin pikkuhiljaa. Se tuntuu mukavalta kun joku kuuntelee ja ymmärtää.

  Ryhmäläiset jakavat ajatuksiaan. Yksi kertoo lempireseptistään, toinen jakaa muistoja vaimostaan. Kolmas kertoo yksinäisyydestä. Neljäs autoharrastuksestaan. Myös vihreäpaitainen mies uskaltautuu kertomaan lintuharrastuksestaan.

  Ryhmä on kuin peili, josta voi heijastella omia tuntemuksia yksinäisyydestä ja saada ihan uusia ajatuksia ja vinkkejä arkea helpottamaan. Samalla voi itse antaa jotain toisille.

  Neljä ryhmässä tavannutta henkilöä ovat yhdessä sauvakävelemässä.

  Jos ei ylintä ystävyyttä heti löydykään, niin ainakin turvallisia rinnalla kulkijoita elämänpolulle. Ystäviä ei aina tarvita montaa, yksikin hyvä ihminen vierellä on paljon.

  He pitävät taukoa puiston penkillä ja keskustelevat yhdestä ryhmäläisestä, joka ei ole paikalla. Vihreäpaitainen mies kaivaa kännykän taskustaan ja soittaa videopuhelun henkilölle, josta he puhuivat. Sauvakävelijät vaihtavat kuulumisia hänen kanssaan videopuhelun välityksellä.

  Nythän ohjaajat ovat jo jääneet pois, eikä heitä enää tarvitakaan. Me iäkkäät ihmiset kyllä osataan olla keskenämme, kun vauhtiin päästään.

  Vanhustyön keskusliitto. Lisää Ystäväpiiri-toiminnasta osoitteesta vtkl.fi/ystavapiiri

  Tuettu Veikkauksen tuotoilla.

  Vanha video saavutettavaksi

  Lähes kaikilla organisaatioilla on verkkosivustoillaan tai palveluissaan useita vanhoja videoita. Vaikka niiden muuttaminen saavutettavaksi ei ole pakollista, kannattaa tärkeimmät sisällöt päivittää saavutettaviksi ja tarjota näin parempaa palvelua asiakkaille.

  Olemme tehneet aiemmin julkaistujen videoiden muuntamisen saavutettaviksi helpoksi. Tilaa videon saavutettavuuspaketti tarvittavalla saavutettavuustasolla (A, AA tai AAA) ja me huolehdimme lopusta. Pakettien kuvaukset ja hinnat löydät yläpuolelta.

  Muunnamme myös muualta kuin meiltä alunperin tilattuja videoita saavutettaviksi. Tällöin tarvitsemme videotiedoston muutostyötä varten.

  Pyydä tarjous videon saavutettavuuspaketista

  Oletko hankkimassa saavutettavia videoita?

  Tarvitsetko saavutettavia videoita?

  Tarvitsetko saavutettavia videoita? Tulisiko aiemmin julkaisemanne videot muuttaa saavutettaviksi? Ole yhteydessä, niin katsotaan yhdessä millainen ratkaisu sopii käyttöönne parhaiten.

  Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä. Voit myös soittaa meille jos haluat heti keskustella asiasta tarkemmin.

  Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, ja projektinkin voit aloittaa kanssamme huoletta. Kiinteän hinnoittelumme, asiakkaidemme kehuman prosessin ja aidon 100% tyytyväisyystakuun ansiosta voit aloittaa selitysvideon tekemisen tietäen, että saat varmasti haluamasi lopputuloksen sovitussa aikataulussa ja budjetissa.

  Soita Mikolle 
  +358 41 317 4977

  Soita Jonille 
  +358 400 775 785

  Jätä yhteystietosi