Saavutettava video

EU-direktiivi saavutettavuudesta edellyttää, että myös julkisten palveluiden videot ovat saavutettavissa 23.9.2020 alkaen.

Yhdenvertaisuuden tulee toteutua myös videoilla. Teimme saavutettavien videoiden hankkimisen yksinkertaiseksi. Voit nyt tilata videon käyttötarkoituksen mukaisella A, AA tai AAA -tason saavutettavuuspaketilla tai muuntaa vanhan videosi saavutettavaksi.

Mistä saavutettavuudessa on kyse?

Yhdenvertaisuutta edistävä laki ja EU-direktiivi saavutettavuudesta (23.9.2020) velvoittaa julkishallinnon verkko- ja mobiilipalveluiden olevan kenen tahansa käytettävissä ja ymmärrettävissä, vaikka käyttäjä olisi sokea tai kuuro.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tarjolla oleva sisältö tulee olla tarjolla sellaisissa muodoissa, että sisällön voi ymmärtää mahdollisesta rajoitteesta huolimatta. Tämä vaatimus koskee myös videoita.

Saavutettavuusvaatimus koskee esimerkiksi kaikkia virastoja, kuntia, kouluja, sekä esimerkiksi vesi- ja energiahuoltoa, liikennettä ja postia sekä tahoja, jotka saavat julkista rahoitusta verkkoviestintään.

Saavutettavuus on myös yrityksille hyvä tapa parantaa viestintäänsä, sillä jopa 20-25% suomalaisista hyötyy saavutettavasta materiaalista.

Lue lisää saavutettavuudesta Aluehallintoviraston ohjeista (saavutettavuusvaatimukset.fi)
Kuvassa on tietokone, jossa hahmo viittoo. Hahmon ympärillä on puhekuplia.
Kuvituskuvassa on henkilö, jonka vieressä on korostekuva korvasta ja kuulolaitteesta

Saavutettava video helposti

Hyvin tehty selitysvideo on itsessään ymmärtämistä ja oivaltamista tukeva video. Selitysvideo suunnitellaan kertomaan halutusta asiasta mahdollisimman selkeästi ja siten, että katsoja ymmärtää varmasti olennaisen.

Hyvä saavutettavuus on luontainen jatkumo ymmärrettävyyteen pyrkivälle selitysvideolle. Olemme siksi tehneet saavutettavuusvaatimusten noudattamisen asiakkaillemme helpoksi. Valitset vain tarvittavan saavutettavuustason A, AA tai AAA ja tilaat videon.

Korkeakoulutetut ja kokeneet asiantuntijamme pitävät huolen, että videostasi tulee saavutettavuusvaatimusten mukainen. Kaikki videolle tarvittava tehdään yhdessä asiakkaidemme kiittelemän prosessin puitteissa.

Pyydä tarjous saavutettavasta selitysvideosta

Toteutuksen laajuus

Teemme videoita Selitysvideoina ja Oivallusvideo®ina. Selitysvideot sopivat yleisimpiin käyttötarkoituksiin selventämään esimerkiksi tuotteen tai palvelun toimintaa. Oivallusvideo® on puolestaan suunniteltu vaativan viestinnän tarpeisiin silloin, kun viesti pitää toimittaa perille satavarmasti.

SELITYSVIDEO
alk. 1800€ + alv

Selitysvideo kertoo asiasi ymmärrettävästi. Kätevä ratkaisu useisiin käyttötarkoituksiin.

Suoraviivainen prosessi
Animaatio | Piirrosvideo
Tyyli suunnitellaan yhdessä
Tekstitys
Päivitettävä video
+ Kieliversiot videosta
Kotimainen vaihtoehto
Aito tyytyväisyystakuu
OIVALLUSVIDEO®
alk. 4250€ + alv

Oivallusvideo® vaativaan tarpeeseen. Testattu ja syvällisessä yhteistyössä kiteytetty video harkittuun viestintään.

Syvällinen prosessi
Animaatio | Piirrosvideo | Elokuva | Yhdistelmät
Tyyli ja toteutustapa suunnitellaan yhdessä
Tekstitys
Päivitettävä video
Videon testiryhmä
+ Laajennettu testiryhmä
+ Viestin läpimenon laadullinen mittaus
+ Videon levityspalvelu
Kotimainen vaihtoehto
Aito tyytyväisyystakuu

Valitse sopiva saavutettavuustaso

Olemme paketoineet valmiiksi kolme saavutettavuuspakettia, jotka noudattavat säännösten tasoja A, AA ja AAA. A-taso on minimitaso, joka täyttää vaatimukset. AA- ja AAA-tasoja käyttämällä varmistetaan, että materiaali on saavutettava mahdollisimman monelle. Mikä taso sopii teidän käyttöönne? Autamme sopivan tason valinnassa.

TASO A
+ 500€ (+alv)
Saavutettavuuden taso A on matalin saavutettavuustaso ja myös vähimmäisvaatimus.
Parhaiden käytäntöjen mukainen selitysvideo?
Tekstitykset?
Tekstimuotoinen mediavastine?
Lisäoptio: Kuvaan poltettu tekstitys (Open Captions)?
Pyydä tarjous
TASO AA
+ 900€ (+alv)
Saavutettavuuden taso AA on hyvä perustaso. Vähimmäisvaatimuksia parempi, mutta ei parasta mahdollista saavutettavuutta.
Parhaiden käytäntöjen mukainen selitysvideo?
Tekstitykset?
Tekstimuotoinen mediavastine?
Laajennettu kuvailutulkkaus?
Lisäoptio: Kuvaan poltettu tekstitys (Open Captions)?
Pyydä tarjous
TASO AAA
+ 1500€ (+alv)
Saavutettavuuden taso AAA on korkein saavutettavuustaso
Parhaiden käytäntöjen mukainen selitysvideo?
Tekstitykset?
Tekstimuotoinen mediavastine?
Laajennettu kuvailutulkkaus?
Viittomakielinen tulkkaus?
Lisäoptio: Kuvaan poltettu tekstitys (Open Captions)?
Pyydä tarjous

Saavutettava video vanhasta videosta

Lähes kaikilla organisaatioilla on verkkosivustoillaan tai palveluissaan useita videoita, joiden tulisi olla saavutettavissa 23.9.2020 alkaen.

Olemme tehneet aiemmin julkaistujen videoiden muuntamisen saavutettaviksi helpoksi. Tilaa videon saavutettavuuspaketti tarvittavalla saavutettavuustasolla (A, AA tai AAA) ja me huolehdimme lopusta. Pakettien kuvaukset ja hinnat löydät yläpuolelta.

Muunnamme myös muualta kuin meiltä alunperin tilattuja videoita saavutettaviksi. Tällöin tarvitsemme videotiedoston muutostyötä varten.

Pyydä tarjous videon saavutettavuuspaketista

Tarvitsetko saavutettavia videoita?

Tarvitsetko saavutettavia videoita? Tulisiko aiemmin julkaisemanne videot muuttaa saavutettaviksi? Ole yhteydessä, niin katsotaan yhdessä millainen ratkaisu sopii käyttöönne parhaiten.

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä. Voit myös soittaa meille jos haluat heti keskustella asiasta tarkemmin.

Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, ja projektinkin voit aloittaa kanssamme huoletta. Kiinteän hinnoittelumme, asiakkaidemme kehuman prosessin ja aidon 100% tyytyväisyystakuun ansiosta voit aloittaa selitysvideon tekemisen tietäen, että saat varmasti haluamasi lopputuloksen sovitussa aikataulussa ja budjetissa.

Soita Mikolle +358 41 317 4977
Soita Jonille +358 400 775 785

Jätä yhteystietosi