Somevideo

Somevideo on sosiaalisen median kanaviin suunniteltu video. Se ottaa huomioon jokaisen eri kanavan vaatimukset ja erityispiirteet. Somevideo on erinomainen tapa erottua valtavasta sisältömassasta, joka sosiaalisessa mediassa vallitsee.

Sydänlapset ja -aikuiset viestii sydänvioista sosiaalisessa mediassa selitysvideolla

Lähes jokaista selitysvideoistamme hyödynnetään vähintään osittain sosiaalisessa mediassa viestimisessä ja monelle videolle some on pääasiallinen levitysväylä. Esimerkiksi Sydänlapset ja -aikuiset ry viestii somessa sydänvikojen vaikutuksesta elämään videosarjamme avulla. Selitysvideo on hyvä keino somessa erottumiseen – tiivis, informatiivinen video katsotaan helposti.

Selitysvideot erottuvat somessa

Someen erityisesti suunniteltu selitysvideo  huomioi levityskanavansa ja kohderyhmänsä erityispiirteet.

Kilpailu katsojien huomiosta somessa on kovaa, koska yhä useampi viestijä yrittää saada omaa osaansa sosiaalisen median valtavasta asiakasvirrasta. Valtavasta sisältömäärästä johtuen katsojat osaavat suodattaa harmaat ja latteat sisällöt uutisvirrastaan pois. Silti suurin osa sisällöistä menee juuri tuohon kategoriaan. Se antaa sinulle mahdollisuuden erottua muista selitysvideon avulla.

Someen tarkoitetun toteutuksessa pitää huomioida kanavan, alustan, ohjelmien ja laitteiden rajoitteet sekä mahdollisuudet. Tämä ei koske pelkästään teknisiä seikkoja vaan myös kuluttajan käyttäytymistä somessa. Parhaiten somessa menestyvät lyhyet ja ytimekkäät videot, joiden sisältö on kiteytettyä, hauskaa ja oivaltavaa.

Lähes kaikki selitysvideot tehdään (myös) somessa jaettaviksi

Riippumatta siitä, tehdäänkö selitysvideo myynnin tueksi vai järjestöviestinnän avuksi, päätyy se usein mahdollisen varsinaisen käyttötarkoituksen lisäksi someen. Monelle selitysvideolle some on ensisijainen levityskanava.

Löydät oheisilta sivuilta kymmeniä esimerkkejä erilaisista selitysvideoista teemoittain jaettuna. Kaikkia teemoista voidaan käyttää somessa onnistuneesti.

Käyttötarkoituksia somevideoille

 • Tuote- tai palveluvideo – Video esittelee tuotteesi tai palvelusi ja saa katsojan oivaltamaan, miksi tuote on merkittävä, miten se toimii ja miten se hyödyttää asiakastasi.
 • Somemainos – Somessa mainoksen tulee herättää katsojan mielenkiinto heti alussa, ja viestin pitää olla ytimekäs ja osua kohderyhmään tehokkaasti.
 • Somekampanja – Tehokas tapa saada viesti perille on rakentaa se kampanjan muotoon esimerkiksi postaamalla kanavillasi uusi video kerran viikossa. Kampanjalla pystyt viestimään tehokkaasti useammasta eri asiasta ja koukuttamaan seuraajiasi. Näin nostat todennäköisyyttä tuloksiin.
 • Tarinat – Some on hyvä kanava viestiä yrityksesi arjesta. Kun kerrot  yrityksesi arvoista arjen kautta, asiakkaat saavat aidon kuvan siitä, mitä yrityksessäsi tehdään ja minkä takana seisot.
 • Muistutukset – Onko yritykselläsi sesonki, kampanja tai tapahtuma käynnissä? Somen kautta muistutat asiakkaitasi ja varmistat että he tietävät siitä.
 • Kilpailut – Some on kilpailuja pullollaan, koska ne toimivat. Kilpailun pitää kuitenkin olla suunniteltu, ja sen tavoitteiden tulee nousta liiketoimintasi tarpeista. Hyvä kilpailu lisää sekä seuraajia että kassavirtaa.

Kiinnostuitko somevideoista?

Keskustellaan tarkemmin!

Autamme mielellämme somelevitykseen tarkoitettujen videoiden tilaamisessa ja hankintojen suunnittelussa. Konsultointimme on maksutonta eikä sido mihinkään!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi  Evoir käyttää selitysvideotamme  somemarkkinoinnissa

  Evoir käyttää selitysvideotamme asuntosijoittajille suunnatun palvelunsa myynnissä. Video avaa palvelun tarjoamat edut ja näyttää konkreettisesti, miltä palvelu näyttää.

  Ohjelmistojen esittelyyn käytettävät selitysvideot ovat palveluvideoita, joissa avataan usein ohjelmiston logiikka, jota on usein vaikeaa havainnollistaa ilman selitysvideota. Joskus videolla näytetään myös palvelun käyttöä esimerkiksi ruudunkaappauksen avulla. 

  Ruudunkaappausmateriaalin käyttäminen osana videota sisältyy sekä Selitysvideoihimme että Oivallusvideoihimme.

  Muutamia someen tekemiämme videoita

  Haluaisitko selitysvideon somessa viestintään?

  Pyydä tarjous täyttämällä oheinen lomake tai soita suoraan meille!

  Oletko hankkimassa selitysvideota sosiaalisessa mediassa jaettavaksi? Jätä meille tarjouspyyntö oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

  Tarjoamme selitysvideoita kahdessa eri laajuudessa:

  Selitysvideo on tavallinen selitysvideo, joka sopii tavalliseen viestintään. Tekemisen tapa on ketterä ja suoraviivainen, johtaen nopeasti valmiiseen videoon. Selitysvideo on mahdollista saada myös pikatuotantona.

  Oivallusvideo® on erikoistason selitysvideo, joka on suunniteltu vaativan viestinnän tarpeisiin. Prosessi sisältää fasilitoituja työpajoja ja useita vaiheita, joissa videon viestiä testataan erilaisin luonnoksin sekä koeyleisön avulla. Oivallusvideoissa moniammatillinen ja korkeakoulutettu tiimi työstää videosi viestiä kanssasi. Oivallusvideo on ratkaisusi erityisesti silloin, kun viestintäsi ei saa epäonnistua.

  Voit valita jo tarjouspyynnössä kumpi vaihtoehdoistamme sopisi tarkoituksessi parhaiten. Jos et ole varma, autamme oikean vaihtoehdon valinnassa.

  Soita Mikolle 
  +358 41 317 4977

  Soita Jonille
  +358 400 775 785

  Pyydä tarjous