Tutustu erilaisiin videon käyttötarkoituksiin

Eri kokoiset yritykset, järjestöt ja julkishallinto hyödyntävät selitysvideoita mitä erikoisemmissa käyttötarkoituksissa. Yksi viestii siitä, miten uudenlainen tuote toimii. Toinen kertoo, mitä katsoja tekee palvelua käyttäessään. Kolmas avaa, miten yhteiskunnallisesti merkittävä innovaatio vaikuttaa kaikkien meidän arkeemme. Olemme listanneet tälle sivulle erilaisia selitysvideoiden käyttötarkoituksia. Voit selata videoita myös toteutustavan mukaan.

Selitysvideo

Oletko tilaamassa ensimmäistä kertaa selitysvideota? Tutustu tarkemmin selitysvideoihin, niiden historiaan ja käyttöön eri organisaatioissa tästä!

Tiesitkö, että explainer-videoita alettiin käyttää enemmän 2010-luvulla? Entä sen, että me loimme selitysvideo-sanan, koska suomessa ei ollut nimeä videoillemme?

Lue lisää selitysvideoista!

Tuote- tai palveluvideo

Tuote- tai palveluvideoiden tarkoitus on kertoa katsojalle nopeasti, mistä tuotteessa, palvelussa tai ohjelmistossa on kyse.

Video avaa tuotteen tai palvelun ominaisuuksia ja saa katsojan oivaltamaan, miksi tuote on merkittävä, miten se toimii ja miten se hyödyttää häntä.

Tutustu tuote- ja palveluvideoihin

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Selitysvideo on erinomainen työkalu yhteisiin asioihin vaikuttamiseen. Tämän ovat huomanneet useat järjestöt, julkiset toimijat ja yksityishenkilöt. Selitysvideolla kerrot vaikeasti esitettävästä asiasta henkilökohtaisesti ja avaat ymmärrettävästi miksi asia on tärkeä.

Tutustu vaikuttamisvideoihin

Yritysvideo

Yritysvideon avulla luot katsojalle silmän räpäyksessä ymmärryksen siitä, mistä yrityksenne tai organisaationne toiminnassa on kyse. Se saa katsojan tuntemaan yrityksen sydämen sykkeen ja tajuamaan miten yrityksen arvot liittyvät päivittäiseen toimintaan.

Tutustu yritysvideoihin

Asiakaskokemus
-video

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa kokemuksensa yrityksestä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle vakuuttavampi kuin pelkkä mustavalkoinen tekstilainaus verkkosivustolla.

Tutustu asiakaskokemusvideoihin

Koulutusvideo

Koulutusvideo tukee oppimistilannetta tai on itsessään kokonaisvaltainen koulutusmateriaali. Koulutusvideon tarkoituksena on, että katsoja oivaltaa tai oppii jotain uutta.

Koulutusvideot sopivat myös tutkimustulosten esittelyyn tai esimerkiksi henkilökunnan kouluttamiseen.

Tutustu koulutusvideoihin

Somevideo

Somevideo on sosiaalisen median kanaviin suunniteltu video. Se ottaa huomioon jokaisen eri kanavan vaatimukset ja erityispiirteet. Somevideo on erinomainen tapa erottua valtavasta sisältömassasta, joka sosiaalisessa mediassa vallitsee.

Tutustu somevideoihin

Mainosvideo

Selitysvideon hyödyntäminen mainosvideona auttaa markkinoimaan tehokkaasti ja vaikuttavasti, arvojenne mukaisella tavalla. Kilpailu katsojien huomiosta on kovaa, minkä takia heidän huomiotaan tavoitellaan mitä moninaisempien kanavien ja sisältöjen avulla.

Selitysvideolla saat katsojan huomion.

Tutustu mainosvideoihin

Me autamme!

Kiinnostaako selitysvideon tekeminen? Tarvitsetko ehkä lisätietoja? Haluatko tarjouksen? Ole yhteydessä, niin katsotaan yhdessä homma kuntoon. Viestin lähettäminen ei sido mihinkään.