Erilaiset käyttötarkoitukset

Eri kokoiset yritykset, järjestöt ja julkishallinto hyödyntävät selitysvideoita mitä erikoisemmissa käyttötarkoituksissa. Yksi viestii siitä, miten uudenlainen tuote toimii. Toinen kertoo, mitä katsoja tekee palvelua käyttäessään. Kolmas avaa, miten yhteiskunnallisesti merkittävä innovaatio vaikuttaa kaikkien meidän arkeemme. Olemme listanneet tälle sivulle erilaisia selitysvideoiden käyttötarkoituksia. Voit selata videoita myös toteutustavan mukaan.

Tilaajan mukaan

Yritysten viestintä

Yritysvideon avulla luot katsojalle silmän räpäyksessä ymmärryksen siitä, mistä yrityksenne tai organisaationne toiminnassa on kyse. Se saa katsojan tuntemaan yrityksen sydämen sykkeen ja tajuamaan miten yrityksen arvot liittyvät päivittäiseen toimintaan.

Tutustu tarkemmin

Järjestöviestintä

Selitysvideot toimivat erinomaisesti järjestöjen monipuolisessa viestinnässä. Niitä käytetään esimerkiksi arvo-, hanke- ja vaikuttavuusviestinnässä sekä monenlaisiin koulutustarpeisiin.

Julkinen viestintä

Selitysvideo on erinomainen työkalu julkiseen viestintään. Se on kustannustehokas ja pitkäikäinen investointi ja selitysvideota voidaan hyödyntää monipuolisesti kaikissa kanavissa.

Tutustu tarkemmin

Erilaisia käyttötarkoituksia

Selitysvideo

Selitysvideo on informatiivinen video, joka tyypillisesti selittää yhden asian tiiviisti ja ymmärrettävästi. Se johdattelee katsojan oivaltamaan, mikä kerrottavassa asiassa on olennaista.

Tutustu selitysvideoihiin yleisesti täältä.

Tutustu tarkemmin

Tuotteet ja palvelut

Tuote- ja palveluvideoksi tehdyn selitysvideon tarkoitus on kertoa katsojalle nopeasti, mistä tuotteessa tai palvelussa on kyse. Video avaa tuotteen tai palvelun ominaisuuksia ja saa katsojan oivaltamaan, miksi se on merkittävä. 

Tutustu tarkemmin

Myynti ja markkinointi

Selitysvideon käyttäminen mainosvideona on tehokas keino markkinoida tuotetta tai palvelua verkossa. Selitysvideolla saat katsojan huomion – se toimii mainoksena hyvin, arvostaa katsojasi siihen käyttämää aikaa tarjoten vastinetta käytetylle ajalle.

Tutustu tarkemmin

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen vaatii viestinnältä erityistä huolellisuutta. Selitysvideo onkin erinomainen työkalu pitkäjänteiseen vaikuttamistyöhön. Niitä voidaan hyödyntää monipuolisesti kaikissa kanavissa.

Tutustu tarkemmin

Kouluttaminen ja opastaminen

Opetukseen käytettävillä selitysvideoilla kerrotaan esimerkiksi tuotteen tai palvelun käytöstä, opetetaan uutta tietoa tai autetaan oivaltamaan käsiteltävästä asiasta olennainen. Niitä hyödynnetään laajasti aina henkilöstön koulutuksesta asiakkaiden opastamiseen. 

Tutustu tarkemmin

Strategia-, hanke- ja muutosviestintä

Selitysvideot soveltuvat hyvin  havainnollistamaan esimerkiksi organisaation toimintatavan muutosta, pitkäjänteisen hankkeen tuloksia tai avaamaan uuden strategian kulmakiviä. 

Lapsille ja nuorille viestintä

Selitysvideo toimii myös lapsille tai nuorille viestimisessä. Oivalluttava formaatti on lapselle kiehtova seurattava ja videot tavoittavat nuoren kohderyhmän hyvin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Tiedeviestintä

Selitysvideoiden avulla voidaan esimerkiksi popularisoida tieteellisen tutkimuksen tuloksia helposti ymmärrettäväksi videoksi. Sen avulla voidaan viestiä esimerkiksi päättäjille tai sidosryhmille tärkeistä tuloksista. Selitysvideon avulla katsoja pääsee nopeasti kiinni siihen, mistä tutkimuksessa on pohjimmiltaan kyse.

Tutustu tarkemmin

Asiakaskokemukset

Asiakaskokemusvideolla asiakas tai yhteistyökumppani jakaa kokemuksensa yrityksestä, palvelusta tai tuotteesta. Videolle kuvattu, omilla kasvoilla ja äänellä annettu palaute on katsojalle vakuuttavampi kuin pelkkä mustavalkoinen tekstilainaus verkkosivustolla.

Tutustu tarkemmin

Kiinnostuitko selitysvideoista?

Pyydä tarjous täyttämällä oheinen lomake tai soita suoraan meille!

Oletko hankkimassa selitysvideota? Jätä meille tarjouspyyntö oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Tarjoamme selitysvideoita kahdessa eri laajuudessa:

Selitysvideo on tavallinen selitysvideo, joka sopii tavalliseen viestintään. Tekemisen tapa on ketterä ja suoraviivainen, johtaen nopeasti valmiiseen videoon. Selitysvideo on mahdollista saada myös pikatuotantona.

Oivallusvideo® on erikoistason selitysvideo, joka on suunniteltu vaativan viestinnän tarpeisiin. Prosessi sisältää fasilitoituja työpajoja ja useita vaiheita, joissa videon viestiä testataan erilaisin luonnoksin sekä koeyleisön avulla. Oivallusvideoissa moniammatillinen ja korkeakoulutettu tiimi työstää videosi viestiä kanssasi. Oivallusvideo on ratkaisusi erityisesti silloin, kun viestintäsi ei saa epäonnistua.

Voit valita jo tarjouspyynnössä kumpi vaihtoehdoistamme sopisi tarkoituksessi parhaiten. Jos et ole varma, autamme oikean vaihtoehdon valinnassa.

Soita Mikolle 
+358 41 317 4977

Soita Jonille
+358 400 775 785

Pyydä tarjous