Mikä on selitysvideo?

Selitysvideot ovat yleensä lyhyitä, alle minuutista muutamaan minuuttiin. Niitä hyödyntävät laajasti erilaiset organisaatiot yrityksistä julkishallintoon ja järjestöihin.

Selitysvideon tavoite on, että katsoja oivaltaa tai oppii jotain uutta. Ne soveltuvat viestinnän välineeksi erityisesti silloin, kun viestittävä asia on monimutkainen tai konseptuaalisesti uusi. Selitysvideo hahmottaa asioiden syy-seuraussuhteita, suhdetta suurempiin kokonaisuuksiin tai muita, jopa äärimmäisen abstrakteja logiikoita.

Selitysvideoita kutsutaan maailmalla nimellä explainer video. Suomessa selitysvideoiden aktiivisen hyödyntämisen voidaan katsoa alkaneen Tussitaikureiden piirrosvideoista vuonna 2012. Yhdessä Tussitaikureiden kanssa käänsimme ja lanseerasimme suomenkielisen selitysvideo-termin tuotteidemme nimeksi vuonna 2014.

elokuvallinen-selitysvideo

Mihin selitysvideoita käytetään?

Selitysvideot ovat erinomaisia työkaluja esimerkiksi organisaation tavoiteviestintään, strategian jalkauttamiseen, tuotteen ominaisuuksien tai hyötyjen esittelyyn, palvelun toimintalogiikan kuvaamiseen tai oivalluttavaksi vaihtoehdoksi perinteiselle yritysesittelyvideolle.

Selitysvideon alalajeiksi voidaan katsoa erilaiset yritysvideot, palvelu- ja tuote-esittelyvideot, opetusvideot, koulutusvideot, tutkimusvideot, asiakaskokemusvideot, markkinointivideot, myynnin tukivideot, tuotetukivideot, landing-sivujen videot, messuvideot, infovideot ja tapaamisissa käytettävät pitchausvideot.

Selitysvideoita toteutetaan usein animaationa tai piirrosvideona, mutta myös elokuvatoteutukset ovat yleistymässä. Eri toteutustavoilla voidaan havainnollistaa hieman erilaisia asioita. Autamme mielellämme viestiäsi parhaiten tukevan toteutustavan valinnassa.

Pyydä tarjous

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Selitysvideo

Miksi valita meidät selitysvideosi tekijäksi?

Selitysvideot avaavat katsojallesi jotakin erityistä, jonka kertominen ymmärrettävästi muilla keinoilla olisi hankalaa. Selitysvideo on siis suoraan toimintasi tai tuotteesi ytimessä ja sen tulee saada lamppu syttymään katsojasi päässä. Tässä onnistuminen vaatii videon tekijältä kokemusta oivalluttavasta videoviestinnästä sekä ymmärrystä mm. liiketoiminnasta, järjestöviestinnästä ja julkishallinnon viestinnästä. Kyky tehdä näyttäviä videoita ei riitä.

Selitysvideo on tavallisesti lyhyt, korkeintaan pari minuuttia. Viestin kiteyttäminen ytimekkääksi onkin onnistuneen selitysvideon avainasia. Tässä me olemme hyviä. Tekijämme ovat selkeyttäneet mitä mutkikkaimpia viestejä aina strategioiden visualisoinneista julkishallinnon hankkeiden koukeroiden selventämiseen, lakiasioiden havainnollistamiseen, palveluita ja tuotteita selventäviin videoihin, monimutkaisen teknisen applikaation hyötyjen avaamiseen ja hienotunteiseen arvoviestintään.

Onnistunut selitysvideo syntyy osaavien tekijöiden ja aiheen asiantuntijoiden, siis sinun ja kollegoidesi, tiiviissä yhteistyössä. Kokeneet tekijämme tulevat useista eri taustoista aina liiketoiminnasta tutkimukseen ja järjestöelämän kiemuroista taiteelliseen työhön. Kun sinun tietosi ja meidän osaamisemme yhdistetään hallitussa, havainnollistavaan videoviestintään suunnitellussa prosessissa, löydämme yhdessä viestisi todellisen ytimen.

Teemme kaikki videomme hyödyntäen useiden vuosien aikana kehitettyä, havainnollistavaan videoviestintään suunniteltua prosessia. Tämä tapa tehdä videoita on kehitetty yhdessä Tussitaikureiden kanssa ja se on testattu sadoilla videoilla. Prosessi on asiakkaalle avoin eikä kuormita asiakastamme turhaan. Hallitun, tunnetusti toimivan prosessimme ansiosta videon hankinta on asiakkaallemme riskitöntä, sillä annamme kaikille videoillemme täyden 100% tyytyväisyystakuun.

mainosvideo

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosiCGIn selitysvideolla esitellään IOT Factory Dashboard -työkalu ja sen ominaisuudet
Skanska & IKEA avaavat selitysvideolla BoKlok-puukerrostalojen valmistustapaa
ICT Standard Forum kutsuu selitysvideolla liikejohdon ja ICT:n ammattilaisia saman pöydän ääreen
Helmee Imaging havainnollistaa selitysvideon avulla Helmee AOE -konenäön hyötyjä kiiltävien kappaleiden laaduntarkistuksessa
Museoliitto kiteytti lennokkaasti Viikinkimuseon kuraattori Villen tarinalla Kookos-kokoelmanhallintatyökalun hyötyjä
L7Drive selvensi uudenlaisen akkuteknologian hyötyjä sähköajoneuvoille selitysanimaation avulla