Selitysvideo

Selitysvideo on omanlaisensa informatiivinen video, joka kertoo katsojalle tietyn asian lyhyesti ja viihdyttävästi.

Vaativaan viestintään teemme Oivallusvideoita.

Mikä on selitysvideo?

Selitysvideot soveltuvat viestinnän välineeksi silloin, kun asia halutaan kertoa hauskalla tavalla lyhyessä ajassa. Ne sopivat esimerkiksi yrityksen, tuotteen tai palvelun esittelyyn. Yleensä selitysvideot ovat animaatioita tai piirrosvideoita.  

Suomessa selitysvideoiden aktiivisen hyödyntämisen voidaan katsoa alkaneen vuonna 2012 kumppanimme Tussitaikureiden valkotaululle tehdyistä piirrosvideoista. Sana ”selitysvideo” juontaa juurensa kuitenkin vasta vuosille 2013-2014, jolloin suunnittelimme Videotiiviste Oy:n perustamista. Suomen kielessä ei vielä tällöin ollut omaa sanaa selitysvideolle. Siksi kehitimme selitysvideon tuotteemme nimeksi, perustuen löyhästi englanninkieliseen termiin ”explainer video”. Sittemmin selitysvideosta on muodostunut yleisnimi tämäntyyppisille videoille.

Selitysvideot ovat kasvattaneet maailmalla nopeasti suosiotaan aina 2010-luvun alusta lähtien. Nyt niitä käyttävät arkiviestinnässään kaikenkokoiset yritykset, järjestöt ja julkishallinto.

Nykyaikainen verkkoprosessi

Teemme selitysvideot hyödyntäen nykyaikaista verkkopohjaista yhteistyötä. Olemme kehittäneet yhteistyön tekemiseen oman, juuri selitysvideoprojekteille tarkoitetun työkalun, selitysvideo.pro:n. 

Verkkopohjaisen yhteistyön ansiosta selitysvideoiden tekeminen onnistuu kustannustehokkaasti ja kalenteririippumattomasti. Voit osallistua videon tekemiseen yhdessä kollegoidesi kanssa silloin, kun teidän kalentereihinne sopii. Erillisiä palavereita ei tarvita – kaikki hoituu nerokkaan prosessimme avulla.

Animaatio tai piirrosvideo

Selitysvideon saat animaationa tai piirrosvideona – molemmat vaihtoehdot sisältyvät kiinteään hinnoitteluumme. Jos haluat hyödyntää selitysvideossasi elokuvaa, 3D-animaatiota, valokuvia tai monipuolisempaa kuvitusta, suosittelemme tutustumaan Oivallusvideoomme.

Piirrosvideo

Piirretyllä videolla kuva piirtyy aivan, kuin tarinan kertoja piirtäisi kuvaa valkotaululle tarinan tahdissa. Piirrokset ovat tavallisesti yksinkertaisia, kuin tussilla piirrettyjä.

Oivallusvideoita saa myös monipuolisemmalla kuvituksella ja siten, että piirroskuvituksia yhdistetään esimerkiksi elokuvaan tai animaatioon.

2D-animaatio

2D-animaatiolla asiat, esineet ja hahmot elävät ja kommunikoivat keskenään. 2D-animaation avulla voidaan hahmollistaa esimerkiksi laitteita, rakenteita, tuotteita tai palveluita. 

Oivallusvideoita saa myös monimutkaisemmalla animaatiolla sekä 3D-animaationa.

Muutamia tyytyväisistä selitysvideoiden käyttäjistä