Piirrosvideo

Piirrosvideo on selitysvideo, jossa asia kerrotaan ja sitä havainnollistetaan piirrosten avulla. Piirroksen etuna on asioiden jäsentäminen katsojalle loogisesti etenevässä järjestyksessä. Piirrosvideoita kutsutaan myös nimillä valkotauluvideo, whiteboard-video ja tussivideo.

Mikä on piirrosvideo?

Piirrosvideo on animaatiovideo, jossa tarinan kertoja piirtää tarinaa kertomuksen tahdissa. Piirtämisen seuraaminen vangitsee katsojan mielenkiinnon ja jatkuvasti etenevä kuva pitää otteessaan.

 

Alla olevalla videolla Finnvera kertoo tarjoamistaan lainantakauspalveluista piirrosvideon avulla. Piirrosvideo sopii erinomaisesti esimerkiksi juuri tällaiseen viestintään, jossa monitahoisesta aiheesta halutaan kertoa yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi.

Erilaisia sovelluskohteita

Piirrosvideoita hyödynnetään viestinnässä monipuolisesti. Esimerkkejä piirrosvideoiden käyttökohteista ovat muun muuaassa seuraavat:

  • Tuotteen, palvelun tai konseptin avaaminen
  • Julkinen viestintä
  • Opetus- ja koulutusvideot
  • Strategiaviestintä tai muutosviestintä
  • Yrityksen tai sen toiminnon esittely videolla
  • Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
  • Asiaviestintä sosiaalisessa mediassa
  • Markkinoinnin tukena tai mainostuksessa

Mihin kaikkeen piirrosvideo soveltuu?

Tukiliitto viestii osallisuudesta piirrosvideoiden avulla. Osallisuus on käsitteenä haasteellinen, eikä siitä käytävä keskustelu ole helppoa. Piirrosvideon avulla osallisuuden käsitettä voidaan avata erillisiä tekstiä tai kuvia helpommin.

 

Piirrosvideot sopivatkin monenlaiseen viestintään. Niitä hyödynnetään muun muuassa tutkimustulosten esittelyssä, opetusvideoina, organisaatioiden sisäisessä viestinnässä, strategiaviestinnän työkaluna, tuotteiden tai palveluiden kuvauksissa, konseptien avaamisessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Perinteiset tussilla piirretyt piirrosvideot

Toteutamme omat piirrosvideomme hyödyntäen erilaisia digitaalisia tekniikoita. Haluamme tarjoa sinulle laajimman mahdollisen kattauksen erilaisia piirrosvideoita. Siksi teemme myös yhteistyötä Suomen johtavan piirrosvideoiden tekijän, Tussitaikurit Oy:n kanssa. Oletkin ehkä nähnyt videoita, joissa piirtäjän käsi piirtää tussilla valkotaululle tarinaa Kylli-tädin hengessä – juuri niitä ovat Tussitaikurien aidot piirrosvideot.

 

Jos olet kiinnostunut juuri aidosta tussilla piirretystä videosta, olet aivan oikeassa paikassa. Lähetä meille viesti, niin välitämme yhteystietosi myös Tussitaikureille. Tai vaihtoehtoisesti hyppää suoraan Tussitaikurien pakeille tästä!