Piirrosvideo

Piirrosvideo on selitysvideo, jossa asia kerrotaan ja sitä havainnollistetaan piirrosten avulla. Piirroksen etuna on asioiden jäsentäminen katsojalle loogisesti etenevässä järjestyksessä. Piirrosvideoita kutsutaan myös nimillä valkotauluvideo ja tussivideo.

Pyydä tarjous

Mikä on piirrosvideo?

Piirrosvideo on animaatiovideo, jossa tarinan kertoja piirtää tarinaa kertomuksen tahdissa. Piirtämisen seuraaminen vangitsee katsojan mielenkiinnon ja jatkuvasti etenevä kuva pitää otteessaan.

Piirroksen vahvuus on monimutkaisen asian jäsentäminen selkeäksi loogisessa järjestyksessä, aivan kuten kertoisit asian piirtämällä sen paperille. Erityisesti syy-seuraussuhteiden ja erilaisten logiikoiden esittäminen on piirrosvideolla helppoa. Tällöin asian yksinkertainen ja maanläheinen jäsentäminen on tärkeää, jotta tuote saa alusta alkaen sille kuuluvan vastaanoton.

ICT Standard Forum avasi digitalisaation aiheuttamaa muutosta liikkeenjohdolle ja tietohallintomallin merkitystä päätöksenteolle piirrosvideon avulla.

Työväen sivistysliitto TSL kertoo piirrosvideon avulla Työ sujuvaksi -palvelusta, joka tarjoaa keinoja oppimisvaikeuksien ja työn yhteensovittamisessa.

Mihin piirrosvideo soveltuu?

Piirrosvideot sopivat monenlaiseen viestintään. Niitä hyödynnetään muun muuassa tutkimustulosten esittelyssä, opetusvideoina, organisaatioiden sisäisessä viestinnässä, strategiaviestinnän työkaluna, tuotteiden tai palveluiden kuvauksissa, konseptien avaamisessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Piirrosvideot sopivat erityisesti tilanteisiin, jossa tuote tai palvelu on monimutkainen tai konseptuaalisesti uusi.

Erilaisia sovelluskohteita

Piirrosvideoita hyödynnetään muun muassa

Business Tampere avaa katsojalle, miksi yhteistyö erikokoisten yritysten välillä on kannattavaa ja miten se on mahdollista.

Pyydä tarjous

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Esimerkkejä piirrosvideoistamme

Olemme tehneet selitysvideoita piirrosvideona moneen käyttötarkoitukseen. Eikä ihme! Piirros toimii mutkikkaiden asioiden viestinnässä hyvin, onhan se helposti lähestyttävä ja sympaattinen tapa kertoa asiasta kuin asiasta!

Siili Oyj visualisoi strategiansa piirrosvideoksi
Täsmä Työterveys avaa näppärää tapaa lakisääteisen työterveyshuollon järjestämiseen piirrosvideon avulla
CGIn piirrosvideo esittelee IOT Factory Dashboard -työkalun ja sen ominaisuudet
Finnvera selventää vientikaupan rahoitusta piirrosvideon avulla
Kehitysvammaisten tukiliitto hyödyntää piirrosvideoita osana vaikuttamistoimintaa
Vision+ kiteytti rahoitusmallinsa minuutin piirrosvideoksi
Kunteko 2020 -hanke kertoi piirrosvideolla työn oivalluksien jakamisen tärkeydestä
Suomen kieltenopettajien liitto viestii kieliuudistuksen mahdollisuuksista valkotauluvideolla
Koulutuksen tutkimuslaitos oivallutti vertaisryhmämentoroinnin merkitystä piirrosvideolla

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosiPerinteiset tussilla piirretyt piirrosvideot

Toteutamme omat piirrosvideomme hyödyntäen erilaisia digitaalisia tekniikoita. Haluamme tarjoa sinulle laajimman mahdollisen kattauksen erilaisia piirrosvideoita. Siksi teemme myös yhteistyötä Suomen johtavan piirrosvideoiden tekijän, Tussitaikurit Oy:n kanssa. Oletkin ehkä nähnyt videoita, joissa piirtäjän käsi piirtää tussilla valkotaululle tarinaa Kylli-tädin hengessä – juuri niitä ovat Tussitaikurien aidot piirrosvideot.

Jos olet kiinnostunut juuri aidosta tussilla piirretystä videosta, olet aivan oikeassa paikassa. Lähetä meille viesti, niin välitämme yhteystietosi myös Tussitaikureille. Tai vaihtoehtoisesti hyppää suoraan Tussitaikurien pakeille tästä! 

Siirry tussitaikureiden verkkosivustolle