Tietoa meistä

Videotiiviste on Suomen johtavia selitysvideoiden tekijöitä ja alan edelläkävijä. Toimme nykyiset selitysvideot Suomeen ja sittemmin olemme kehittäneet vaativan viestinnän Oivallusvideon.

Teemme videoita yrityksille start-upeista pörssiyhtiöihin ja julkisen sektorin organisaatioille sekä järjestöille. 

Meillä puhutaan mutkattomasti ja ollaan ylpeitä tyytyväisistä asiakkaista. 

Toimintatapamme on monelta osin erilainen kuin viestintäalalla perinteisesti. Meillä on hyvä meininki – ja se näkyy myös asiakkaillemme.

Ketkä ovat Videotiiviste?

Tässä me olemme myynnistä projektinvetoon ja graafikoista animaattoreihin. Videotiiviste sijaitsee Tampereella, mutta palvelemme ympäri Suomea ja maailmaa. Uskomme siihen, että aika tai paikka ei määritä hyvää työtä ja siksi tekijämme työskentelevät siellä, missä työ sujuu parhaitein. Yksi tekee töitä kaupungin ytimessä, toinen saariston tyrskyissä ja kolmas pikkukaupungin suojissa. Olemme siitä huolimatta tavoitettavissa aivan tavalliseen tapaan, heti puhelimen päässä tai verkossa. Voit piipahtaa myös toimistollamme tapaamassa tekijöitämme!

Haluatko tietää millaista meillä on töissä? Voit olla meihin yhteydessä, kaikki osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@videotiiviste.fi! 

Mikko Sipilä

Myyntipäällikkö
041 317 4977

Matti Nieminen

Operatiivinen johtaja
044 511 6369

Joni Pohjankettu

Kehitysjohtaja
0400 775 785

Riku Leino

Luova johtaja
044 087 9753

Jaakko Maaniemi

Projektinvetäjä
Markkinointi

Saara Järviö

Projektinvetäjä

Jutta Häkkinen

Projektinvetäjä
Talous (laskutus@)

Veera Arstio

Graafikko

Heli Saarinen

Graafikko

Aga Wajda-Hänninen

Graafikko

Lauri Harju

Animaattori

Miranda Koskinen

Animaattori

Tiina Heikka

Animaattori

Frida Brander

Animaattori

Suvi Ylönen

Äänisuunnittelija

+ noin 20 muuta asiantuntijaa

Eri alojen asiantuntijoita kumppaneiltamme ja freelancereina.

Sinä?

Voisitko sinä olla uusi videotiivisteläinen?

Oletko sinä tässä?

Meille tarvitaan vähän väliä uusia tekijöitä. Hae meille avoimella hakemuksella!

Oheisesta listasta löydät tällä hetkellä avoimet työpaikat. Jos listalta ei löydy sinun osaamiseesi vastaavaa paikkaa, jätä meille avoin hakemus. Etsimme aina tiimiimme sopivia uusia kykyjä!

  • Avoin haku on aina auki!
 
Lähetä avoin hakemuksesi osoitteeseen hakemukset@videotiiviste.fi

Liitä hakemukseesi ainakin CV, opintorekisteriote ja mahdollinen portfolio.

Filosofia

Teemme aina jotain uutta

Jokainen aihe tarvitsee omanlaisensa videon. Siksi teemme videomme pitkälti käsityönä ja huolehdimme, että jokainen tekemämme video on asiakkaamme näköinen. Haluamme kehittyä jatkuvasti ja siksi tuomme jokaiseen videoon myös aina jotakin uutta, esimerkiksi teknisen ratkaisun, juonellisen koukun tai visuaalisen jipon.

Katsoja on älykäs

Videoiden katsojat ovat fiksuja ja tuntevia ihmisiä. Siksi haluamme tarjota heille oivalluksia: “Ai näin tämä toimii!”, “Kas, näiden välillähän on yhteys!”, “Tästä asiassa on siis pohjimmiltaan kyse!”. Oivaltamisen ilo on meissä kaikissa sisäänrakennettuna ja siksipä hoksaamisen hetket jäävät usein parhaiten mieleen. 

Laatu korvaa määrän

Some, älylaitteet, digimediat ja muu jatkuva viestintätulva ovat pullollaan nopeasti tehtyä varsin kevyen sisällön viestintää. Me haluamme keskittyä sellaiseen videoviestintään, jossa katsoja saa käyttämälleen ajalle oikeasti vastinetta – oivalluksia, ahaa-elämyksiä ja ymmärtämisen iloa. Uskomme, että laadukas viestintä syntyy älykkäästä sisällöstä.

Takaamme tyytyväisyyden

Meille on tärkeintä että jokainen tekemämme video todella vastaa asiakkaamme tarpeeseen. Siksi teemme kaikki videot täydellä tyytyväisyystakuulla.

Hiomme, säädämme ja rukkaamme kunnes viesti on halutussa muodossa. Jos haluttua tulosta ei jostain syystä synny, on parempi lyödä pillit pussiin kuin tehdä käyttöön sopimatonta videota.

Pyhä yksinkertaisuus

Lähes asian kuin asian voi kertoa yksinkertaisesti. Yksinkertaiseen ilmaisuun pääsemisessä on tosin usein suuri työ, asia olisi usein helpompi kertoa laveasti kuin jämäkästi kiteyttäen – oletko yrittänyt kertoa esimerkiksi kolmikymmensivuisen tutkielman olennaisinta parissa minuutissa?

Haluamme tehdä maailmasta helpommin ymmärrettävän ja siksi pyrimme siihen, että joka-ikisen valmiin videon viesti avautuu jokaiselle sen kohderyhmän katsojille kuin sormia napsauttamalla ihan vain muutamassa minuutissa.

Raudanlujat prosessit

Onnistumisemme salaisuus on, että videon tekeminen perustuu lähes insinöörimäiseen tarkkuuteen ja hallittuihin prosesseihin. Sadoilla videoilla testatut prosessimme varmistavat, että videon tekemineen kanssamme on asiakkaallemme riskitöntä.

Toimimme avoimesti ja asiakkaamme näkee kaikissa vaiheissa mitä me teemme ja osallistuu ideointiin ja valintoihin eri vaiheissa. Monialainen työryhmämme tuo uusia näkökulmia jokaiseen vaiheeseen ja varmistaa, että viestistä saadaan varmasti ymmärrettävä. 

Kotimaisen selitysvideon historia lyhyesti

Videotiivisteen juuret ulottuvat pitkälle suomalaisen selitysvideon historian aamuhämäriin. Tekijämme ovat olleet tekemässä selitysvideoita käytännössä niin kauan, kuin niitä on Suomessa tehty.

Selitysvideoiden tekemisen Suomessa voidaan katsoa alkaneen vuonna 2010-luvun alussa, kun Tussitaikurit aloitteli tekemään piirrosvideoita. 2014 silloisten taikureiden keskuudessa kyti intohimo tehdä selitysvideoita elokuvan ja animaatiovideon keinoin.

Keräsimme silloisista taikureista pienen porukan ja päätimme perustaa oman osakeyhtiön Videotiiviste Oy:n. Erikoistuisimme tekemään monipuolisesti erilaisia selitysvideoita, kokeilisimme jatkuvasti uutta ja veisimme Suomen selitysvideokenttää omalta osaltamme eteenpäin.

Sovimme Tussitaikureiden kanssa yhteistyöstä piirrosvideoissa, vilkutimme entisille työkavereille ja lähdimme seilaamaan uusille vesille. Vaikka alussa pelotti, on irtiotto kannattanut. Olemme päässet tekemään mitä erilaisimpia selitysvideoita lähes kaikille Suomen yritys-, järjestö ja julkisviestinnän osa-alueille.

Hauska fakta: Kun aloitimme selitysvideoiden tekemisen, ei sanaa ”selitysvideo” ollut vielä Suomen kielessä, joten jouduimme kehittämään ja lanseeraamaan sanan käyttöön. Sittemmin siitä on tullut yleiskäsite tämän tyyppisille videoille.

Ensimmäinen Videotiivisteen julkinen selitysvideo oli Jyväskylän Yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselle tehty Ope saa oppia! -video. Se tiivistää laajan tutkimuksen tulokset minuutteihin. Video on valmistunut loppuvuodesta 2014. Myös Eettisen kaupan puolesta ry:lle tekemämme animaatio sijoittuu firmamme alkuvaiheille.