Tietoa meistä

Tietoa Videotiivisteestä

Videotiiviste on Suomen johtavia selitysvideoiden tekijöitä ja alan edelläkävijä.

Olemme tehneet selitysvideoita käytännössä niin kauan, kuin niitä on Suomessa tehty. Kun aloitimme selitysvideoiden tekemisen, ei sanaa selitysvideo ollut vielä Suomen kielessä. Jouduimme siis aluksi keksimään sanan  ja lanseeraamaan sen käyttöön. Nykyään siitä on tullut yleiskäsite tämän tyyppisille videoille.

Olemme kehittäneet selitysvideosta kaksi erilaista tuotetta ratkaisemaan asiakkaidemme erilaisia haasteita. Oivallusvideo ratkaisee korkealla laadulla haastavia asioita ja Kiteytysvideo on arkiviestinnän sveitsinlinkkari.

Teemme videoita yrityksille start-upeista pörssiyhtiöihin, julkisen sektorin organisaatioille sekä järjestöille.

Meillä puhutaan mutkattomasti ja avoimesti ja ollaan ylpeitä tyytyväisistä asiakkaista. Videotiivistellä on hyvä meininki – ja se näkyy myös asiakkaillemme!

Videotiiviste sijaitsee Tampereella, mutta palvelemme ympäri Suomea ja maailmaa.

Tässä me olemme!

Tässä me olemme, myynnistä projektinvetoon ja graafikoista animaattoreihin. Meiltä löytyy huipputason moniammatillinen ja korkeakoulutettu tiimi, jolle on kunniatehtävä varmistaa videosi paras mahdollinen laatu. 

Yhdessä tekeminen sekä läpinäkyvä ja avoin työskentelykulttuuri ovat Videotiivisteelle vahva perusta. Laadukas ja joustava työnteko sekä työntekijöiden yksilöllisyyden ja hyvinvoinnin arvostaminen ovat ydinarvojamme. Olemme aidosti ylpeitä asiantuntemuksestamme ja toimimme aina ratkaisukeskeisesti. Meillä on työn tukena tarkkaan hiottu prosessi, jonka kanssa eteneminen on kaikille osapuolille selkeää. 

Videotiivisteen ytimessä on jatkuva kehittyminen. Mietimme joka päivä, miten voisimme tehdä työmme paremmin. Olemme avoimia ja puhumme asioista sellaisina kuin ne ovat. Luotamme itseemme ja prosessiin.Tiedämme mitä teemme, ja siksi voimme hoitaa asiat rennosti. Meille on myös erittäin tärkeää olla luotettava kumppani, jonka kanssa työt sujuvat mutkattomasti ja aikataulussa.

Matti Nieminen

Toimitusjohtaja
044 511 6369

Riku Leino

Luova johtaja

Joni Pohjankettu

Partner
0400 775 785

Taloushallinto ja palkanmaksu

laskutus@
palkat@

Matti Nieminen

Toimitusjohtaja
044 511 6369

Riku Leino

Luova johtaja

Joni Pohjankettu

Partner
0400 775 785

Taloushallinto ja palkanmaksu

laskutus@
palkat@

Kaikki yhteystiedot ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)videotiiviste.fi
Otamme vastaan vain verkkolaskuja. Ajantasaiset laskutustiedot verkkolaskuosoite.fi.

Kotimaisen selitysvideon
historia lyhyesti

Videotiivisteen juuret ulottuvat pitkälle suomalaisen selitysvideon historian aamuhämäriin. Tekijämme ovat olleet tekemässä selitysvideoita käytännössä niin kauan, kuin niitä on Suomessa tehty.

Selitysvideoiden tekemisen Suomessa voidaan katsoa alkaneen vuonna 2010-luvun alussa, kun Tussitaikurit aloitteli tekemään piirrosvideoita. 2014 silloisten taikureiden keskuudessa kyti intohimo tehdä selitysvideoita elokuvan ja animaatiovideon keinoin.

Keräsimme silloisista taikureista pienen porukan ja päätimme perustaa oman osakeyhtiön Videotiiviste Oy:n. Erikoistuisimme tekemään monipuolisesti erilaisia selitysvideoita, kokeilisimme jatkuvasti uutta ja veisimme Suomen selitysvideokenttää omalta osaltamme eteenpäin.

Sovimme Tussitaikureiden kanssa yhteistyöstä piirrosvideoissa, vilkutimme entisille työkavereille ja lähdimme seilaamaan uusille vesille. Vaikka alussa pelotti, on irtiotto kannattanut. Olemme päässet tekemään mitä erilaisimpia selitysvideoita lähes kaikille Suomen yritys-, järjestö ja julkisviestinnän osa-alueille.

Hauska fakta: Kun aloitimme selitysvideoiden tekemisen, ei sanaa ”selitysvideo” ollut vielä Suomen kielessä, joten jouduimme kehittämään ja lanseeraamaan sanan käyttöön. Sittemmin siitä on tullut yleiskäsite tämän tyyppisille videoille.

Ensimmäinen Videotiivisteen julkinen selitysvideo oli Jyväskylän Yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselle tehty Ope saa oppia! -video. Se tiivistää laajan tutkimuksen tulokset minuutteihin. Video on valmistunut loppuvuodesta 2014. Myös Eettisen kaupan puolesta ry:lle tekemämme animaatio sijoittuu firmamme alkuvaiheille.

Hae meille avoimella hakemuksella!

Meille tarvitaan vähän väliä uusia tekijöitä. Hae meille avoimella hakemuksella! Avoin haku on aina auki!

Lähetä avoin hakemuksesi osoitteeseen hakemukset@videotiiviste.fiLiitä hakemukseesi ainakin CV, opintorekisteriote ja mahdollinen portfolio.

Teemme aina jotain uutta

Jokainen aihe tarvitsee omanlaisensa videon. Siksi teemme videomme pitkälti käsityönä. Huolehdimme, että jokainen tekemämme video on asiakkaamme näköinen. Haluamme kehittyä jatkuvasti ja mietimme jokaisen videon kohdalla miten sen voisi tehdä vielä paremmin.

Katsoja on älykäs

Videoiden katsojat ovat fiksuja ja tuntevia ihmisiä. Siksi haluamme tarjota heille oivalluksia: “Ai näin tämä toimii!”, “Kas, näiden välillähän on yhteys!”, “Tästä asiassa on siis pohjimmiltaan kyse!”. Hoksaamisen hetket jäävät usein parhaiten mieleen.

Laatu korvaa määrän

Meitä ympäröivä viestintätulva on pullollaan kaikenlaisia sisältöjä. Me haluamme keskittyä videoviestintään, jossa katsoja saa käyttämälleen ajalle vastinetta – oivalluksia, ahaa-elämyksiä ja ymmärtämisen iloa. Uskomme, että laadukas viestintä syntyy älykkäästä sisällöstä.

Takaamme tyytyväisyyden

Meille on tärkeintä että jokainen tekemämme video todella vastaa asiakkaamme tarpeeseen. Siksi teemme kaikki videot aidolla tyytyväisyystakuulla.

Hiomme, säädämme ja rukkaamme kunnes viesti on halutussa muodossa. Jos haluttua tulosta ei jostain syystä synny, on parempi lyödä pillit pussiin kuin tehdä käyttöön sopimatonta videota.

Pyhä yksinkertaisuus

Lähes asian kuin asian voi kertoa yksinkertaisesti. Yksinkertaiseen ilmaisuun pääsemisessä on tosin usein suuri työ, asia olisi usein helpompi kertoa laveasti kuin jämäkästi kiteyttäen – oletko yrittänyt kertoa esimerkiksi kolmikymmensivuisen tutkielman olennaisinta parissa minuutissa?

Haluamme tehdä maailmasta helpommin ymmärrettävän ja siksi pyrimme siihen, että joka-ikisen valmiin videon viesti avautuu jokaiselle sen kohderyhmän katsojille kuin sormia napsauttamalla ihan vain muutamassa minuutissa.

Raudanlujat prosessit

Onnistumisemme salaisuus on, että videon tekeminen perustuu lähes insinöörimäiseen tarkkuuteen ja hallittuihin prosesseihin. Sadoilla videoilla testatut prosessimme varmistavat, että videon tekemineen kanssamme on asiakkaallemme riskitöntä.

Toimimme avoimesti ja asiakkaamme näkee kaikissa vaiheissa mitä me teemme ja osallistuu ideointiin ja valintoihin eri vaiheissa. Monialainen työryhmämme tuo uusia näkökulmia jokaiseen vaiheeseen ja varmistaa, että viestistä saadaan varmasti ymmärrettävä.