Play Video

Oivallusvideo ® tekee monimutkaisesta yksinkertaista

Oivallusvideo on hyvä keino välittää katsojalle monimutkainen asia. Se jäsentää ja ohjaa katsojan huomiota, johtaen lopulta oivallukseen ”Ai näinhän se tietysti on!”. Oivallusvideolla kerrot sinulle tärkeän asian ymmärrettävästi – ja mikä parasta, ihmiset muistavat hyvin videolla kerrotut viestit!

Oivallusvideoita saat vain Videotiivisteeltä.

 

Mikä on Oivallusvideo?

Monimutkaisen kokonaisuuden tai mutkikkaan logiikan avaaminen lyhyessä ajassa on usein haastavaa, mutta välttämätöntä. Esimerkiksi palvelun toiminnan, tuotteen hyötyjen tai tutkimustulosten kokonaiskuvan hahmottaminen voi olla avainasia ratkaisevaa päätöstä tehdessä.

Mutta miten kompleksisia asioita kuvataan yhtä aikaa ymmärrettävästi ja tiiviisti? Tavallinen selitysvideo ei yleensä riitä.

Oivallusvideo on mainio keino välittää älyllisesti haastavia viestejä helposti ymmärrettävässä, ytimekkäässä ja viihdyttävässä muodossa. Taidokkaasti laadittu Oivallusvideo paitsi kiteyttää halutun viestin sen tiiveimpään mahdolliseen muotoon, niin myös antaa katsojalle mahdollisuuden oivaltaa, miten videon asia koskettaa juuri häntä.

Oivallusvideoita  hyödyntävät laajasti erilaiset organisaatiot yrityksistä julkishallintoon ja järjestöihin. Ne soveltuvat viestinnän välineeksi erityisesti silloin, kun viestittävä asia on monimutkainen tai konseptuaalisesti uusi. Oivallusvideo hahmottaa asioiden syy-seuraussuhteita, suhdetta suurempiin kokonaisuuksiin tai muita, jopa äärimmäisen abstrakteja logiikoita.

Mihin niitä käytetään?

Oivallusvideot ovat erinomaisia työkaluja esimerkiksi organisaation tavoiteviestintään, strategian jalkauttamiseen, tuotteen ominaisuuksien tai hyötyjen esittelyyn. Ne soveltuvat viestintään erityisesti silloin, kun katsojan pitää ymmärtää asiasta pintaa syvemmältä. Oivallusvideot soveltuvat erilaisille kohderyhmille aina B2C- ja B2B-viestinnästä sisäiseen tiedottamiseen. Oivallusvideoita voidaan hyödyntää sosiaalisessa mediassa, henkilökohtaisissa tapaamisissa tai laajempien esitysten koostavana osana.

Oivallusvideoita hyödynnetään enenevissä määrin myös perinteisten videoiden tilalla. Niitä käytetään esimerkiksi yritysvideoina, palvelu- ja tuote-esittelyvideoina ja opetus- tai koulutusvideoina sekä markkinointivideoina. Oivallusvideo viestii katsojalle hänen ehdoillaan ja oivalluttavuus mahdollistaa sen, että katsoja voi itse hoksata olennaisen ja siten sitoutua viestiin paremmin. 

Oivallusvideoita toteutetaan usein animaationa tai piirrosvideona, mutta myös elokuvatoteutukset ovat yleistymässä. Eri toteutustavoilla voidaan havainnollistaa hieman erilaisia asioita. Sinun ei tarvitse kanssamme valita tapaa ennalta, sillä kaikki vaihtoehdot sisältyvät kiinteään hinnoitteluumme.

Mitä Oivallusvideoon sisältyy?

Oivallusvideo® on aito avaimet käteen -ratkaisu videoviestintään, jossa tavoitteena on saada katsoja aidosti ymmärtämään asia. 

Oivallusvideota varten ei tarvitse valmistella erillistä briiffiä tai työstää itse videon materiaaleja, sillä kaikesta huolehditaan fiksun prosessimme puitteissa. Riittää, että osallistut yhteisiin tapaamisiin ja kommentoit luonnoksia erillisillä kommenttikierroksilla.

Oivallusvideo on erinomainen ratkaisu, jos sinulla on käytettävissä vain rajallisesti aikaa selitysvideon hankintaan. Projektissamme käytetään tilaajan aikaa sitä arvostaen ja fiksujen menetelmien ansiosta aikaasi kuluukin vain alle työpäivän verran.

Tavoitteellinen prosessi

Jokainen Oivallusvideomme tehdään tunnettuihin lean- ja agile-menetelmiin perustuvalla ja asiakkaidemme toistuvasti kiittelemällä prosessilla.

Yhteistyö tapahtuu fasilitoiduissa työpajoissa ja selkeissä vaiheissa. Työpajat etenevät fasilitaattorimme johdolla. Jämäkän prosessin ansiosta riittää, että osallistut työpajoihin ja kommenttikierroksiin. Muusta huolehditaan työryhmän puolesta.

Video valmistuu yhteistyön aikana monien kokeilujen kautta. Oivallusvideon tekemiseen kuuluu useita erilaisia testausvaiheita, joista viimeisessä video voidaan testata koeyleisöllä ennen julkaisua. 

Useat kriittiset näkökulmat, toistuva testaaminen ja raudanluja prosessi varmistavat, että saat viestisi varmasti läpi.

Moniammatillinen tiimi

Apunasi on huipputason moniammatillinen ja korkeakoulutettu tiimi, jonka tehtävänä on varmistaa videosi ymmärrettävyys ja että videosi täyttää sille yhdessä asetetut tavoitteet.

Tiedämme kokemuksesta, että jotkin aiheet vaativat kunnollista ymmärrystä, jotta niistä voi kertoa onnistuneesti eteenpäin. Panostamme ensin asiasi ymmärtämiseen ja haastamme myös sinua siinä, miten asiastasi kannattaisi kertoa eteenpäin. Korkeakoulutuksesta on apua tässä.

Kokeneet tekijämme tulevat useista eri taustoista aina liiketoiminnasta tutkimukseen ja järjestöelämän kiemuroista taiteelliseen työhön. Kun sinun tietosi ja meidän osaamisemme yhdistetään hallitussa, kiteyttävään videoviestintään suunnitellussa prosessissa, löydämme yhdessä viestisi ytimen. Näin vaikeassakin asiassa päästään lopulta kansantajuisuuteen. 

Oivallusvideo on tavallisesti lyhyt, korkeintaan pari minuuttia. Viestin kiteyttäminen ytimekkääksi onkin onnistuneen videon avainasia. Tässä me olemme hyviä. Tekijämme ovat selkeyttäneet mitä mutkikkaimpia viestejä aina strategioiden visualisoinneista julkishallinnon hankkeiden koukeroiden selventämiseen, lakiasioiden havainnollistamiseen, palveluita ja tuotteita selventäviin videoihin, monimutkaisen teknisen applikaation hyötyjen avaamiseen ja hienotunteiseen arvoviestintään.

 

Onnistunut Oivallusvideo syntyy osaavien tekijöidemme ja aiheen asiantuntijoiden, siis sinun ja kollegoidesi, tiiviissä yhteistyössä. 

Oivallusvideo suunnitellaan yhdessä

Sinun ei tarvitse päättää projektin aluksi, millä tavalla videosi tehdään tai miltä sen pitäisi näyttää. Paras tapa välittää viestisi suunnitellaan yhdessä projektin aikana videon tarinasta kuvituksen viimeiseen silaukseen.

Projektin toisessa vaiheessa suunnittelemme, millä kuvallisella tyylillä ja millä teknisillä keinoilla kerromme halutun viestin mahdollisimman havainnollisesti. Päätämme yhdessä tehdäänkö video piirroksin, animaatioin, elokuvan keinoin tai useiden tapojen yhdistelmänä. Kolmannessa vaiheessa keskitymme tarkistamaan ja koeponnistamaan suunnitelmia ennen lopullisen videon tuotantoa.

Hinta on monipuolisesta suunnittelusta ja avoimista vaihtoehdoista huolimatta silti tuttuun tapaan reilu ja kiinteä, sekä lisäpalveluiden hinnat selkeästi tiedossa.

Animaatio

Animaatiovideo on videoviestinnän MacGyver. Se saapuu apuun temppuineen, kun haluamme kertoa yksinkertaisen viestin isolle massalle tehokkaasti, tai tuskailemme miten monimutkaisen kokonaisuuden voisi tiivistää kärsimättömälle katsojalle helposti pureskeltavaan muotoon.

Animaatiovideossa hahmot, esineet, asiat tai kaaviot heräävät henkiin selittämään ja esittämään puolestasi. Ne ilmestyvät, katoavat ja muuttuvat katsojan koukuttavalla tavalla ja kertovat halutun asian katsojalle helposti ymmärrettävässä muodossa.

3D-animaatio

3D-animaationa tehty selitysvideo näkyväksi jotakin, jonka kertominen on esimerkiksi tekstillä tai kuvilla vaikeaa. 

3D-animaatioita käytetään esimerkiksi teknisesti monimutkaisten teollisuuden prosessien tai laitteiden  toimintaperiaatteiden avaamiseen. Toisaalta 3D sopii myös aiheisiin, jossa halutaan esitellä konkreettinen fyysinen asia tyylitellystä.

Erityisesti teknologiset ratkaisut saadaan esitettyä asiakkaalle ymmärrettävästi 3D-videoiden avulla. Tällöin katsojalle muodostuu hyvä käsitys laitteen toiminnasta, jolloin hänellä on paremmat eväät keskustella myyjän kanssa hänelle sopivasta ratkaisusta ja lopulta ostopäätöksestä.

Piirrosvideo

Piirrosvideolla tarinan kertoja piirtää tarinaa kertomuksen tahdissa. Piirtämisen seuraaminen vangitsee katsojan mielenkiinnon ja jatkuvasti etenevä kuva pitää otteessaan.

Piirroksen vahvuus on monimutkaisen asian jäsentäminen selkeäksi loogisessa järjestyksessä, aivan kuten kertoisit asian piirtämällä sen paperille. Erityisesti syy-seuraussuhteiden ja erilaisten logiikoiden esittäminen on piirrosvideolla helppoa. Tällöin asian yksinkertainen ja maanläheinen jäsentäminen on tärkeää, jotta tuote saa alusta alkaen sille kuuluvan vastaanoton.

Elokuva

Elokuva on oiva valinta Oivallusvideoon esimerkiksi aiheissa, joissa olennaista on nähdä miten ihmiset toimivat, osallistuvat tai käyttävät laitetta. Elokuva tuo myös samaistuttavuutta ja tunnistettavuutta.

Elokuvan hyödyntäminen sopii erityisesti sellaisiin aiheisiin, joissa videolla esiteltävä asia halutaan näyttää juuri sellaisena kuin se on, tai joissa katsojan halutaan samaistuvan oikeisiin ihmisiin. 

Elokuvaan voidaan yhdistää  esimerkiksi animaatiota tai piirroksia havainnollistamaan haluttua viestiä pelkkää elokuvaa syvällisemmin.

Muutamia tyytyväisistä Oivallusvideoiden käyttäjistä

Keräämme jatkuvasti tietoa asiakkaidemme tyytyväisyydestä tekemiimme selitysvideoihin. Uskallammekin kehaista, että asiakastyytyväisyytemme on huipputasolla. Osa tästä johtuu varmasti aidosta tyytyväisyystakuustamme, jonka nojalla jokaista videota työstetään niin kauan, että lopputulos on asiakkaamme mielestä erinomainen.