Tavoita asukkaat ja kansalaiset tiiviillä videolla

Videoviestintä sopii julkishallinnolle

Julkishallinnon organisaatioilla on moninaisia viestintätarpeita. Oli viestijänä sitten ministeriö tai virasto, kaupunki, kunta tai hyvinvointialue, on haaste usein samansuuntainen: Asia on tärkeä ja se on saatava alueen asukkaiden tai kaikkien kansalaisten tietoon, mutta sisällöllisesti sen verran mutkikasta tai ehkä paperinmakuistakin, ettei se mene perille tekstimuodossa. Silloin verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa julkaistu selitysvideo tai lyhytvideo on parhaimmillaan.

Tampereen kaupunki kertoo nelivuotisen, kahdeksasta hankkeesta muodostuvan Tampere Junior -kehitysohjelman tuloksista elokuvaa ja piirrosta yhdistävällä videolla.

Oikeaa tietoa ja ohjeita selitysvideolla

Ministeriöillä, virastoilla ja viranomaisilla on jatkuva tarve tavoittaa kansalaiset erilaisilla ohjeistuksilla ja tiedotteilla. Se onnistuu tehokkaasti tiiviillä videolla, joka kiteyttää ja perustelee pääasiat ja ohjaa oikean tiedon ääreen. Laadukas ja miellyttävä video on lähestyttävämpi kuin esimerkiksi tekstimassa verkkosivuilla. Viime vuosina tiiviistä videoviestinnästä on alettu käyttää myös termiä lyhytvideo.

Teimme Ruokaviraston kanssa kahdeksan lyhyen animaation sarjan erilaisista maaseudun kehittämisen EU-tukirahoituksista.

Tee toiminta
ja tulokset näkyväksi videolla

Suomessa tehdään paljon julkisin varoin rahoitettuja hankkeita ja kehitysohjelmia. Niissä saavutetaan hienoja asioita ja hyviä tuloksia, mutta julkisuudessa keskusteluihin nousee usein vain kulut ja verovarojen käytöstä keskustelu. Selitysvideo on tehokas tapa esitellä julkishallinnon toimintaa, millaisia tuloksia sillä saavutetaan ja miksi niihin on perusteltua käyttää varoja. 

Teimme ulkoministeriölle viiden videon sarjan kehityspolitiikasta. Tässä jaksossa kerrotaan tasa-arvon edistämiseksi tehtävästä työstä ja saavutetuista tuloksista.

Selitysvideo on saavutettava

Digipalvelulakina tunnettu laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa julkista sektoria noudattamaan saavutettavuusvaatimuksia. Video, jossa kiteytetään pääasiat selkeästi, rauhallisesti ja havainnollisesti on itsessään saavutettavampaa viestintää kuin tekstimassa mutkikkaalla virkakielellä. Toisaalta video on erinomainen vaihtoehtoinen ja täydentävä viestintäkeino tekstisisällölle. Selitysvideoon voidaan myös liittää vaatimusten mukaisia saavutettavuuselementtejä, kuten tekstivastine, kuvailutulkkaus tai viittomat. 

 

Teimme Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle kahdeksan videon sarjan asiakasohjaukseen. Tämä piirrosvideo kertoo vammaispalveluista ja niihin hakeutumisesta selkeästi ja rauhallisesti.

Video muotoillaan viestin ja yleisön mukaan

Videotiivisteen asiantuntijat muotoilevat ja kiteyttävät videon viestin yhteistyössä tilaajan kanssa. Videon toteutus taas voidaan tehdä elokuvallisesti, animaationa, piirrosvideona tai näiden yhdistelmänä. Näin jokaiselle viestille löydetään oikea esitystapa, jolla päästään sopivan lähelle tai etäälle viestin aiheesta.

Nuorisotyön kokemusohjauksesta kertovan videon kerronta, toteutustekniikka ja graafinen tyyli on sovitettu aiheen herkkyyden ja kohderyhmän mukaisesti.

Videotiiviste on asiaviestinnän erikoisosaaja

Videotiiviste on vuonna 2014 perustettu, selitysvideoihin erikoistunut viestinnän asiantuntijaorganisaatio. Olemme tehneet satoja asiaviestinnän videoita kansallisille ja paikallisille julkisille organisaatioille, järjestöille ja yritysasiakkaille startupeista pörssiyrityksiin. Kilpailutuksissa erotumme tyypillisesti laadulla ja referensseillä.

Katso lisää julkiselle sektorille tekemiämme selitysvideoita tästä YouTube-soittolistasta. Tilaa kanava, niin YouTube suosittelee sinulle uusia tekemiämme videoita sitä mukaan kun julkaisemme niitä kanavallamme!

 

Videotiivisteen valikoimasta löytyy kaikki selitysvideon toteutustavat. Piirrosvideo on selkeytensä ja joustavuutensa ansiosta julkisen viestinnän kestosuosikki.