Videotiiviste x EAKR

Videoviestinnän merkitys kasvaa jatkuvasti. Yritykset etsivät yhä tehokkaampia tapoja hyödyntää videoita osana markkinointiaan sekä sisäistä- ja ulkoista viestintäänsä. Selitysvideot ovat yksi parhaista keinoista tiivistää monimutkaiset asiat helposti ymmärrettäviksi ja vaikuttaviksi kokonaisuuksiksi. Videotiivisteen tavoitteena on kehittää videotuotantomalliaan entistä tehokkaammaksi ja kansainvälisesti kilpailukykyisemmäksi. Tätä kehitystyötä vauhdittaa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) myöntämä rahoitus, jonka avulla Videotiiviste voi digitalisoida ja automatisoida videotuotantoprosessejaan.

Hankkeen tausta ja tavoitteet

Perinteisesti selitysvideon suunnittelu asiakkaan kanssa vaatii useita palavereja ja sähköpostiketjuja. Asiakasprosessi on hidas, ja kansainvälinen laajentuminen perinteisellä toimintavalla on hankalaa. Videotiivisteen tavoitteena onkin luoda täysin digitaalinen tuotantomalli, jossa asiakas voi osallistua projektin eri vaiheisiin joustavasti oman aikataulunsa mukaan. Toimivan digitaalisen alustan ansiosta palavereille ja sähköpostiketjuille ei ole tarvetta. Digitaalisen mallin avulla tuotanto nopeutuu, skaalautuu suurempiin asiakasmääriin ja tuottaa entistä parempia asiakaskokemuksia.

Videotiivisteen aiemmin kehittämä digitaalinen tuotantomalli on osoittautunut tehokkaaksi erityisesti kotimaisilla markkinoilla. Kansainvälistymistä varten tuotantomallia on kuitenkin kehitettävä edelleen, jotta se mukautuisi eri aikavyöhykkeille ja kielialueille sekä erilaisten markkinoiden tarpeisiin. Tekoälypohjaiset ratkaisut, automatisoidut asiakasprosessit ja entistä käyttäjäystävällisemmät käyttöliittymät tukevat tätä tavoitetta.

Videotiiviste kehittää EAKR-rahoituksen avulla sekä selitysvideo.pro -alustaa ja tekoälyn hyödyntämistä tuotantoprosessissa. Uudenlaisen teknologian ja entisestään kehitettyjen prosessien avulla myös työntekijöiden manuaalinen työ vähenee ja videoiden tekeminen tehostuu. Toimiva ja joustava asiakaskommunikaatio, tehokas videoiden tekeminen ja laadukas lopputulos kannustavat asiakasta kasvattamaan videoviestinnän osuutta viestinnässään.

Hankkeen päätavoitteet ovat:

1. Asiakasyhteistyön digitalisointi
Projektinhallinnan ja asiakasyhteistyön digitalisointi on yksi tärkeimmistä kehityskohteista. Asiakkaiden ei tarvitse osallistua suunnitteluun kiinteiden aikataulujen mukaan, vaan he voivat antaa palautetta, kommentoida ja hyväksyä materiaaleja omassa aikataulussaan. Automatisoidut ilmoitukset muistuttavat asiakkaita projektin etenemisestä, ja tekoäly voi analysoida asiakaspalautetta ja suositella tarvittavia muutoksia. Automatisoidut prosessit vähentävät manuaalista koordinointia ja nopeuttavat päätöksentekoa.

 

2. Selitysvideo.pro-alustan jatkokehitys
Alustaa kehitetään entistä paremmin kansainvälisiin tarpeisiin sopivaksi. Käyttöliittymä saa monikielisen version, ja tekoälypohjaiset työkalut mahdollistavat automaattiset käännökset ja tekstitykset eri kielille. Samalla palvelua optimoidaan kulttuuristen erojen huomioimiseksi, jotta se soveltuu mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle.

 

3. Käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen parantaminen 
Käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen kehittämisessä keskitytään erityisesti navigoinnin sujuvuuteen, visuaaliseen selkeyteen ja päätelaiteriippumattomaan käyttöön. Tavoitteena on kehittää palvelusta mahdollisimman intuitiivinen, tehokas ja käyttäjäystävällinen.

 

4. Tekoälyratkaisujen integrointi 
Tekoälyratkaisujen hyödyntäminen mahdollistaa automaation ja skaalautuvuuden videotuotannossa. Automatisoitu litterointi nopeuttaa käsikirjoitusten muokkaamista, sisällön personointi mahdollistaa eri kohderyhmille räätälöidyt videot, ja älykäs editointi nopeuttaa videotuotantoa. Lisäksi tekoäly auttaa data-analyysissa, jolloin asiakkaille voidaan tarjota optimoituja sisältöratkaisuja heidän tarpeidensa perusteella.

Hankkeen eteneminen ja tulevaisuuden näkymät

Hankkeen toteutus on jaettu selkeisiin vaiheisiin. Ensimmäisessä vaiheessa kehitetään ja testataan uusia työkaluja ja prosesseja pilotointiasiakkaiden kanssa. Testausvaiheen aikana kerätään palautetta, jonka perusteella järjestelmää parannetaan. 

Seurantavaiheessa analysoidaan, miten uudet työkalut ja prosessit toimivat käytännössä. Data-analyysin ja asiakaspalautteen perusteella tehdään jatkokehitystä, jotta palvelu vastaa entistä paremmin käyttäjien tarpeisiin. Tavoitteena on laajentaa Videotiivisteen toimintaa kansainvälisesti ja kehittää jatkuvasti uusia innovaatioita videotuotannon tehostamiseksi.

Yhteenveto

EAKR:n Videotiivisteelle mahdollistama kehityshanke tuo merkittäviä parannuksia digitaaliseen videotuotantoon. Automatisoidut prosessit nopeuttavat asiakasviestintää, parantavat käyttökokemusta ja vähentävät manuaalista työtä. Tekoälyn hyödyntäminen tuo videotuotantoon skaalautuvuutta ja mahdollistaa entistä personoidummat ja tehokkaammat ratkaisut. Kansainvälistymisen myötä Videotiiviste voi laajentaa asiakaskuntaansa ja tarjota palveluitaan uusille markkinoille.

Videotiiviste haluaa olla mukana kehittämässä tulevaisuuden videoviestintää.