Tiedeviestintä

Osaatko kertoa tutkimustyöstäsi tai sen tuloksista ymmärrettävästi parissa minuutissa? Haluaisitko kertoa rahoittajille olennaisen työstäsi mahdollisimman lyhyessä ajassa? Oletko ehkä löytänyt jotain, joka pitäisi saada laajempaan tietoisuuteen?

Selitysvideo on oivallinen työkalu tiedeviestintään. Selitysvideon avulla kerrot olennaisen ymmärrettävästi parissa minuutissa niin, että katsoja taustastaan riippumatta ymmärtää mistä asiassasi on oikeastaan kyse.

Koulutuksen tutkimuslaitos viestii tutkimusten tuloksista kolmen selitysvideon avulla

Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos viestii vertaisryhmämentorointiin liittyvästä tutkimuksesta Oivallusvideoilla avulla. Oivallusvideoiden avulla avulla tiivistetään laajojen tutkimusraporttien sisältöjä helposti omaksuttavaan muotoon. Videot on tuotettu vuosina 2014-2020.

Vaikeasta helposti lähestyttäväksi

Tiedeviestintä on usein haasteellista siksi, että käsiteltävä asia on yleensä varsin mutkikas ja katsojalla ei välttämättä ole riittävää taustatietoa aiheesta. Lisäksi monesti tulokset tulisi usein saattaa sellaisten kohderyhmien tietoon, jotka eivät kuulu tutkimusyhteisöön. 

Selitysvideon avulla voidaan haasteellisestakin asiasta viestiä ymmärrettävästi. Kun asiasta kiteytetään olennainen videolle ja kerrotaan se kansantajuisesti, saadaan tutkimuksen tärkein tieto välitettyä eteenpäin halutuille kohderyhmille.

Selitysvideon avulla voidaan myös taustoittaa ja avata käsiteltävän ilmiön syytä sekä mahdollisia ratkaisuja samaistuttavasti. Mikäli asia on sellainen, että se aiheuttaa voimakkaita tunnereaktoita, voidaan niitä lieventää selitysvideon avulla, saaden hänet keskittymään paremmin käsiteltävään asiaan. 

Miksi valita meidät?

Toimiva video syntyy aiheen asiantuntijoiden, siis sinun ja kollegoidesi, sekä oivalluttavan videoviestinnän asiantuntijoiden yhteistyössä.

Kokeneet, eri alojen korkeakoulutetut tekijämme auttavat työstämään viestistä ymmärrettävän ja valitsemaan oikeat kerronnan keinot siten, että viesti tulee kuulluksi. Tekijämme tulevat useista eri taustoista aina liiketoiminnasta tutkimukseen ja järjestöelämän kiemuroista taiteelliseen työhön. Kun sinun tietosi ja meidän osaamisemme yhdistetään hallitussa, havainnollistavaan videoviestintään suunnitellussa prosessissa, saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Teemme kaikki videomme hyödyntäen useiden vuosien aikana kehitettyjä toimivia Selitysvideo- ja Oivallusvideo-prosesseja. Tekemisen tapamme on aina avoin ja harkittu. Hallitun, tunnetusti toimivan prosessimme ansiosta videon hankinta on asiakkaallemme riskitöntä. Annamme siten kaikille videoillemme aidon tyytyväisyystakuun.

Kiinnostuitko selitysvideoiden käyttämisestä tieteellisessä viestinnässä?

Keskustellaan tarkemmin!

Autamme mielellämme selitysvideoiden videoiden tilaamisessa ja hankintojen suunnittelussa. Konsultointimme on maksutonta eikä sido mihinkään!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi  Aalto NPHarvest viestii uudesta innovaatiosta elokuvallisen selitysvideon avulla

  Kuka sanoi että tieteellisen viestinnän tarvitsee olla tylsää? Aalto-yliopiston NPHarvest-projektissa kehitettyä typen ja fosforin kierrätysmenetelmää esitellään elokuvallisen selitysvideon avulla sijoittajille.

  Tiedeviestintään käytettäviä selitysvideoita voidaan tehdä kaikilla tyyleillä ja tekniikoilla. Sopivan toteutustavan valinta tapahtuu fiksun prosessimme aikana, eikä sitä tarvitse lukita ennalta. Piirrosvideon avulla voidaan esimerkiksi jäsentää monimutkaisia kokonaisuuksia, animaation avulla kuvata toiminnan muutosta ja elokuvallisen ilmaisun kautta voidaan kuvata ympärillämme tapahtuvia asioita. 

  Centria Ammattikorkeakoulu viestii kehittämästään työkalusta selitysvideolla

  Selitysvideo välittää hyödyllistä tietoa

  Selitysvideo mahdollistaa ytimekkään viestinnän ja tiedon levittämisen erilaisten levityskanavien, kuten verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta. 

  Centria Ammattikorkeakoulu kertoo TKI-hankkeensa tuloksista selitysvideon avulla. Helmikortit-menetelmä on tarkoitettu terveydenhuollon ja sosiaalitoimen työntekijöiden käyttöön. 

  Esimerkiksi tutkimustulosten, syntyneen toimintamallin, innovaation tai toimintatavan avaaminen onnistuu hyvin selitysvideon avulla. Selitysvideoita voidaan hyödyntää myös etenemisestä viestimiseen tai rahoituksen hakuun.

  Useamman selitysvideon sarjat ovat erinomaisia työkaluja laajempien kokonaisuuksien viestimiseen. Selitysvideoiden avulla jo muutaman videon sarjalla voidaan kertoa varsin syvällisesti ja mieleenpainuvasti käsiteltävästä asiasta.

  Kiinnostuitko selitysvideoista tiedeviestintään?

  Pyydä tarjous täyttämällä oheinen lomake tai soita suoraan meille!

  Oletko hankkimassa selitysvideota osaksi viestintääsi? Jätä meille tarjouspyyntö oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

  Tarjoamme selitysvideoita kahdessa eri laajuudessa:

  Selitysvideo on tavallinen selitysvideo, joka sopii tavalliseen viestintään. Tekemisen tapa on ketterä ja suoraviivainen, johtaen nopeasti valmiiseen videoon. Selitysvideo on mahdollista saada myös pikatuotantona.

  Oivallusvideo® on erikoistason selitysvideo, joka on suunniteltu vaativan viestinnän tarpeisiin. Prosessi sisältää fasilitoituja työpajoja ja useita vaiheita, joissa videon viestiä testataan erilaisin luonnoksin sekä koeyleisön avulla. Oivallusvideoissa moniammatillinen ja korkeakoulutettu tiimi työstää videosi viestiä kanssasi. Oivallusvideo on ratkaisusi erityisesti silloin, kun viestintäsi ei saa epäonnistua.

  Voit valita jo tarjouspyynnössä kumpi vaihtoehdoistamme sopisi tarkoituksessi parhaiten. Jos et ole varma, autamme oikean vaihtoehdon valinnassa.

  Soita Mikolle 
  +358 41 317 4977

  Soita Jonille
  +358 400 775 785

  Jätä tarjouspyyntö