Elokuvallinen selitysvideo

Elokuvallinen selitysvideo on elokuvan keinoin toteutettu selitysvideo, jonka ydinviestiä tuetaan esimerkiksi animaation tai piirroksen avulla. Elokuvallinen selitysvideo pyrkii välittämään katsojalle olennaisen käsiteltävästä asiasta.

Pyydä tarjous!

Mikä on elokuvallinen selitysvideo?

Kuvattuun videoon voidaan yhdistää  esimerkiksi animaatiota tai piirroksia havainnollistamaan haluttua viestiä. Kuten muutkin selitysvideot, myös elokuvallinen selitysvideo pyrkii välittämään katsojalle muutaman olennaisen oivalluksen käsiteltävästä asiasta. Se on parhaimmillaan silloin, kun kuvattu video ja esimerkiksi animaatio kertovat katsojalle yhteistyössä jotakin, jonka ymmärtäminen olisi muuten vaikeaa.

Helmee Imaging Ltd. kertoo elokuvallisella selitysvideolla Helmee AOE -konenäön hyödyistä laaduntarkastuksessa.

Bioenergia ry kertoo ammattikoulujen opiskelijoille puuenergia-alan tulevaisuudesta, merkityksestä ilmastolle ja alan työllisyydestä elokuvallisella selitysvideolla.

Mihin elokuvallisia selitysvideo sopii?

Elokuvan hyödyntäminen sopii erityisesti sellaisiin aiheisiin, joissa videolla esiteltävä asia halutaan näyttää juuri sellaisena kuin se on, tai joissa katsojan halutaan samaistuvan oikeisiin ihmisiin. Elokuvallinen selitysvideo on oiva valinta esimerkiksi aiheissa, joissa olennaista on nähdä miten ihmiset toimivat, osallistuvat tai käyttävät laitetta.

Miksi yhdistää animaatiota elokuvaan?

Kun täydennämme kuvattua sisältöä esimerkiksi animaatiolla, niin kahden erilaisen toteutustavan parhaat puolet yhdistyvät. Tällöin ne tukevat haluttua viestiä ja sen ymmärrettävyyttä tehokkaasti. Elokuvalla voimme näyttää aitoja tiloja, laitteita, ihmisiä tai niiden kanssakäymistä ja tätä syvennämme tuomalla animaatiolla aitoon tilanteeseen se sisältö, jota ei silmällä voi tavallisesti nähdä: asioita jotka joko tapahtuvat piilossa tai niitä, jotka esiintyvät ilmiön taustalla. Esimerkki tällaisesta asiasta on vaikkapa koneen tekninen toiminta.

KPA Uniconin selitysvideolla 3D-animaatio selventää laitteen toimintaa samalla, kun taustan elokuva avaa KPA Uniconin visiota puhtaammasta tulevaisuudesta.

Pyydä tarjous

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Muutamia esimerkkejä

Asiakkaamme ovat hyödyntäneet elokuvaa ja esimerkiksi animaatiota yhdistäviä selitysvideoita varsin laajalti aina strategiaviestinnästä teknisen innovaation esittelyyn ja kouluttamiseen. Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista videoista!

KONE avaa uuden Unidoor-liukuoviratkaisunsa toimintaa elokuvallisella selitysvideolla

Kukunori ry oivalluttaa kävelyfutiksen hyödyistä kuntouttamisessa elokuvan keinoin

Traficom (ent. Viestintävirasto) kertoo .fi-verkkotunnuksesta elokuvaa ja piirrosvideota yhdistävällä selitysvideolla

Bioenergia ry viestii Suomen metsien tilasta elokuvaa ja piirrosta yhdistävällä videolla

Business Tampere kutsuu kansainvälisiä osaajia Tampereelle elokuvan ja animaation avulla

Pirkanmaan ELY-keskuksen luotsaama Maaperä kuntoon! -hanke kertoo maaperän puhdistustekniikoista elokuvallisella selitysvideosarjalla

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi