Elokuvallinen selitysvideo

on elokuvan keinoin toteutettu selitysvideo, jonka ydinviestiä tuetaan esimerkiksi animaation tai piirroksen avulla. Elokuvallinen selitysvideo pyrkii välittämään katsojalle olennaisen käsiteltävästä asiasta.

Pyydä tarjous

Mikä on elokuvallinen selitysvideo?

Kuvattuun videoon voidaan yhdistää  esimerkiksi animaatiota tai piirroksia havainnollistamaan haluttua viestiä. Kuten muutkin selitysvideot, myös elokuvallinen selitysvideo pyrkii välittämään katsojalle muutaman olennaisen oivalluksen käsiteltävästä asiasta. Se on parhaimmillaan silloin, kun kuvattu video ja esimerkiksi animaatio kertovat katsojalle yhteistyössä jotakin, jonka ymmärtäminen olisi muuten vaikeaa.

Business Tampere kutsuu kansainvälisiä osaajia Tampereelle elokuvallisella selitysvideolla.

Bioenergia ry kertoo ammattikoulujen opiskelijoille puuenergia-alan tulevaisuudesta, merkityksestä ilmastolle ja alan työllisyydestä elokuvallisella selitysvideolla.

Mihin elokuvallisia selitysvideoita käytetään?

Elokuvan hyödyntäminen sopii erityisesti sellaisiin aiheisiin, joissa videolla esiteltävä asia halutaan näyttää juuri sellaisena kuin se on, tai joissa katsojan halutaan samaistuvan oikeisiin ihmisiin. Elokuvallinen selitysvideo on oiva valinta esimerkiksi aiheissa, joissa olennaista on nähdä miten ihmiset toimivat, osallistuvat tai käyttävät laitetta.

Kun täydennämme kuvattua sisältöä esimerkiksi animaatiolla, niin kahden erilaisen toteutustavan parhaat puolet yhdistyvät. Tällöin ne tukevat haluttua viestiä ja sen ymmärrettävyyttä tehokkaasti. Elokuvalla voimme näyttää aitoja tiloja, laitteita, ihmisiä tai niiden kanssakäymistä ja tätä syvennämme tuomalla animaatiolla aitoon tilanteeseen se sisältö, jota ei silmällä voi tavallisesti nähdä: asioita jotka joko tapahtuvat piilossa tai niitä, jotka esiintyvät ilmiön taustalla. Esimerkki tällaisesta asiasta on vaikkapa koneen tekninen toiminta.

Pyydä tarjous

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Muutamia esimerkkejä

Asiakkaamme ovat hyödyntäneet elokuvaa ja esimerkiksi animaatiota yhdistäviä selitysvideoita varsin laajalti aina strategiaviestinnästä teknisen innovaation esittelyyn ja kouluttamiseen. Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista videoista!

KPA Unicon avaa Bag filter -laitteen toiminnan elokuvallisella selitysvideolla
Pirkanmaan ELYn selitysvideosarjassa tutustutaan pilaantuneen maan kunnostamiseen elokuvan ja animaation keinoin
KONE avasi elokuvan keinoin miten Kone Unidrive Kitin avulla voidaan jatkaa liukuovien elinkaarta kustannustehokkaasti

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi