Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen vaatii viestinnältä erityistä huolellisuutta. Selitysvideo onkin erinomainen työkalu pitkäjänteiseen vaikuttamistyöhön. Niitä voidaan hyödyntää monipuolisesti kaikissa kanavissa.

Tyypillisimmin yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tarkoitettuja selitysvideoita levitetään sosiaalisessa mediassa tai suoraan katsojille esimerkiksi sähköpostikirjeessä. Niitä voidaan hyödyntää myös osana jaettavia materiaaleja, koulutuksia tai tapahtumia. Selitysvideon avulla esität asiasi tiiviissä paketissa päättäjille.

Pyydä tarjous

STTK viestii tasa-arvosta selitysvideolla

STTK ry viestii työelämän tasa-arvosta Oivallusvideomme avulla. Tasa-arvo ei ole nollasummapeli, mutta siitä huolimatta tasa-arvosta viestiminen voi olla hankalaa. Aihe herättää monenlaisia tunteita ja on riski, että hyvä viesti hukkuu katsojalta tunteen saadessa vallan. Animaation avulla vaikeastakin aiheesta voidaan viestiä havainnollistavasti.

Vaikuta selitysvideolla

Monet yhteiskunnalliset toimijat ovat viime vuosina ottaneet selitysvideot yhdeksi viestinnän työkaluksi. Järjestöt ja julkishallinto käyttävät niitä esimerkiksi tiedottamiseen ja keskustelun herättämiseen.

Yleishyödylliset järjestöt ovat hyödyntäneet selitysvideoita esimerkiksi edunvalvonnasta viestimiseen, järjestön toiminnasta kertomiseen ja toiminnasta tiedottamiseen. Lisäksi selitysvideoita on käytetään enenevissä määrin sellaisista aiheista viestimiseen, jotka herättävät voimakkaita tunteita ja joista viestiminen ymmärrettävästi perinteisin keinoin on osoittautunut vaikeaksi.

Julkiset toimijat ovat viestineet selitysvideoilla esimerkiksi palveluista, ajankohtaisista asioista, kansallisista hankkeista ja niiden vaikutuksista sekä tavoitteistaan kansalaisille. Selitysvideoita on myös hyödynnetty myös esimerkiksi osana henkilöstön koulutusta ja hyvien käytäntöjen jalkauttamiseen kentälle. Tutustu julkisten toimijoiden selitysvideoihin tästä.

Vaikeasta helposti lähestyttäväksi

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on usein haasteellista siksi, että käsiteltävä asia on jollain tavalla vaikea. Se voi olla yleisesti arkaluontoinen tai siihen voi liittyä esimerkiksi yhteiskunnallisia kiistoja. Päihteet, terveyteen liittyvät asiat, yksilön oikeudet, epäkohdat, rikollisuus, politiikka ja vähemmistöihin liittyvät asiat ovat esimerkkejä aiheista, joiden esittäminen esimerkiksi elokuvan avulla on usein haasteellista, eikä moni halua esiintyä tällaisella videolla omilla kasvoillaan.

Animaatio ja piirrosvideo toimivat hyvin tällaisten asioiden esittämisessä. Niiden avulla asioista voidaan tehdä helpommin lähestyttäviä ja lieventää katsojan mahdollista negatiivista tunnereaktiota, saaden hänet keskittymään paremmin käsiteltävään asiaan. Selitysvideon avulla voidaan näin taustoittaa ja avata käsiteltävän ilmiön syytä sekä mahdollisia ratkaisuja samaistuttavasti.

Kiinnostuitko selitysvideoiden käyttämisestä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen?

Keskustellaan tarkemmin!

Autamme mielellämme vaikuttamisviestintään tarkoitettujen videoiden tilaamisessa ja hankintojen suunnittelussa. Konsultointimme on maksutonta eikä sido mihinkään!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

Jätä yhteystietosi  Mannerheimin Lastensuojeluliitto auttaa erotilanteissa monikielisen videosarjan avulla

  Mannerheimin Lastensuojeluliiton Helsingin yhdistys tarjoaa apua lapsiperheiden erotilanteisiin viisiosaisen videosarjan avulla. Monikielinen videosarja on saatavilla kaikille verkossa, jonka lisäksi sitä käytetään monipuolisesti muussa toiminnassa. Videosarja on tehty suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi

  Selitysvideo välittää hyödyllistä tietoa

  Selitysvideo mahdollistaa ytimekkään viestinnän ja tiedon levittämisen esimerkiksi somen tai toimijan verkkosivujen kautta. Esimerkiksi järjestön tarjoamien palveluiden, hankkeiden tulosten tai toimintatapojen esittely toimii hyvin selitysvideolla. Selitysvideoita voidaan myös hyödyntää esimerkiksi arvoista tai toiminnan tavasta viestimiseen.

  Useamman selitysvideon sarjat ovat erinomaisia työkaluja esimerkiksi asiakkaiden tai oman henkilöstön opastamiseen. Selitysvideoiden avulla jo muutaman videon sarjalla voidaan kertoa varsin syvällisesti ja mieleenpainuvasti käsiteltävästä asiasta.

  Miksi valita meidät?

  Toimiva video syntyy aiheen asiantuntijoiden, siis sinun ja kollegoidesi, sekä oivalluttavan videoviestinnän asiantuntijoiden yhteistyössä.

  Kokeneet, eri alojen korkeakoulutetut tekijämme auttavat työstämään viestistä ymmärrettävän ja valitsemaan oikeat kerronnan keinot siten, että viesti tulee kuulluksi. Tekijämme tulevat useista eri taustoista aina liiketoiminnasta tutkimukseen ja järjestöelämän kiemuroista taiteelliseen työhön. Kun sinun tietosi ja meidän osaamisemme yhdistetään hallitussa, havainnollistavaan videoviestintään suunnitellussa prosessissa, saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

  Teemme kaikki videomme hyödyntäen useiden vuosien aikana kehitettyjä toimivia Selitysvideo- ja Oivallusvideo-prosesseja. Tekemisen tapamme on aina avoin ja harkittu. Hallitun, tunnetusti toimivan prosessimme ansiosta videon hankinta on asiakkaallemme riskitöntä. Annamme siten kaikille videoillemme aidon tyytyväisyystakuun.

  Muutamia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tekemistämme selitysvideoista

  Haluatko tilata selitysvideon oman vaikuttamistyösi tueksi?

  Pyydä tarjous täyttämällä oheinen lomake tai soita suoraan meille!

  Oletko hankkimassa selitysvideota vaikuttamisviestintääsi? Jätä meille tarjouspyyntö oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa.

  Tarjoamme selitysvideoita kahdessa eri laajuudessa:

  Selitysvideo on tavallinen selitysvideo, joka sopii tavalliseen viestintään. Tekemisen tapa on ketterä ja suoraviivainen, johtaen nopeasti valmiiseen videoon. Selitysvideo on mahdollista saada myös pikatuotantona.

  Oivallusvideo® on erikoistason selitysvideo, joka on suunniteltu vaativan viestinnän tarpeisiin. Prosessi sisältää fasilitoituja työpajoja ja useita vaiheita, joissa videon viestiä testataan erilaisin luonnoksin sekä koeyleisön avulla. Oivallusvideoissa moniammatillinen ja korkeakoulutettu tiimi työstää videosi viestiä kanssasi. Oivallusvideo on ratkaisusi erityisesti silloin, kun viestintäsi ei saa epäonnistua.

  Voit valita jo tarjouspyynnössä kumpi vaihtoehdoistamme sopisi tarkoituksessi parhaiten. Jos et ole varma, autamme oikean vaihtoehdon valinnassa.

  Soita Mikolle 
  +358 41 317 4977

  Soita Jonille
  +358 400 775 785

  Jätä tarjouspyyntö