Keitä me olemme?

Toimistomme sijaitsee Tampereella, mutta palvelemme ympäri Suomea ja maailmaa. Uskomme siihen, että aika- tai paikka ei määritä hyvää työtä ja siksi tekijämme työskentelevät siellä, missä työ sujuu parhaitein. Yksi tekee töitä kaupungin ytimessä, toinen saariston tyrskyissä ja kolmas pikkukaupungin suojissa. Olemme siitä huolimatta tavoitettavissa aivan tavalliseen tapaan, heti puhelimen päässä tai verkossa. Ja korona-ajan päätyttyä voit piipahtaa myös toimistollamme tapaamassa tekijöitämme!

Joni Heinonen, partner
Hallinto, kehitys, myynti
joni.heinonen@videotiiviste.fi
040 077 5785

Mikko Sipilä
Myyntipäällikkö
mikko.sipila@videotiiviste.fi
041 317 4977

Matti Nieminen
Projektit, henkilöstöasiat
matti.nieminen@videotiiviste.fi
044 511 6369

Riku Leino, partner
Jälkityökoordinaattori, ohjaaja
riku.leino@videotiiviste.fi

Minna Heinonen
Projektinvetäjä

Jaakko Maaniemi
Projektinvetäjä

Veera Arstio
Graafikko, kuvittaja

Heli Saarinen
Graafikko, kuvittaja

Miranda Koskinen
Animaattori, graafikko

Tero Liimatainen
Taloushallinto, leikkaaja
laskutus@videotiiviste.fi

Lauri Harju
Animaattori, 3D

Suvi Ylönen
Jälkityöassistentti

Oletko sinä tässä?
Hae meille töihin tästä!

Filosofia tekemisen taustalla

Tiiviin videon ytimekäs historia

Videotiivisteen juuret ulottuvat pitkälle suomalaisen selitysvideon historian aamuhämäriin. Tekijämme ovat olleet tekemässä selitysvideoita käytännössä niin kauan, kuin niitä on Suomessa tehty.

Selitysvideoiden tekemisen Suomessa voidaan katsoa alkaneen vuonna 2010-luvun alussa, kun Tussitaikurit aloitteli tekemään piirrosvideoita. 2014 silloisten taikureiden keskuudessa kyti intohimo  tehdä selitysvideoita elokuvan ja animaatiovideon keinoin.

Keräsimme silloisista taikureista pienen porukan ja päätimme perustaa oman osakeyhtiön Videotiiviste Oy:n. Erikoistuisimme tekemään monipuolisesti erilaisia selitysvideoita, kokeilisimme jatkuvasti uutta ja veisimme Suomen selitysvideokenttää omalta osaltamme eteenpäin.

Sovimme Tussitaikureiden kanssa yhteistyöstä piirrosvideoissa, vilkutimme entisille työkavereille ja lähdimme seilaamaan uusille vesille. Vaikka alussa pelotti, on irtiotto kannattanut. Olemme päässet tekemään mitä erilaisimpia selitysvideoita lähes kaikille Suomen yritys-, järjestö ja julkisviestinnän osa-alueille.

Hauska fakta: Kun aloitimme selitysvideoiden tekemisen, ei sanaa ”selitysvideo” ollut vielä Suomen kielessä, joten jouduimme kehittämään ja lanseeraamaan sanan käyttöön. Sittemmin siitä on tullut yleiskäsite tämän tyyppisille videoille.

Pieni pala historiaa: Ensimmäinen Videotiivisteen julkinen selitysvideo oli Jyväskylän Yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselle tehty Ope saa oppia! -video. Se tiivistää laajan tutkimuksen tulokset minuutteihin. Video on valmistunut loppuvuodesta 2014.

Nykyään teemme paljon selitysvideoita animaation keinoin. Tässä esimerkkinä Cleorille tekemämme video ICF-palvelusta.

Yhdistämme erilaisia kerronnan tapoja animaatiosta piirrosvideoon ja elokuvaan välittääksemme viestin asiakkaan tarpeen mukaisesti, kuten tällä Traficomin videolla.

Historiamme piirrosvideoista näkyy myös nykyisissä videoissa, kuten tässä CGI:n videossa. Piirroksin voidaan kertoa monia asioita havainnollisesti.

Vuodesta 2018 olemme tarjonneet myös 3D-animaatiota videoidemme osana. Tässä KPA Uniconin videossa laitteen toiminta avataan 3D:tä hyödyntäen.